Seneste indlæg

Skrevet af - i Opskrifter
Hjemmelavet jordbærtærte

Sommeren er over os og intet smager mere af sommer end søde, danske jordbær. Og hjemmelavet koldskål (den opskrift finder du lige her!)

Men udover at nyde de røde bær, som de er, eller med fløde, kan du nemt bikse en imponerende og lækker jordbærtærte frem. Det smager meget bedre, når du selv har lavet den!

Den klassiske version består af en mørdej, en mazarinmasse, et mørkt chokolade lag, vaniljeprikket konditorcreme og et hav af søde jordbær.

Vi er sprunget let og elegant henover temperering af chokolade og i stedet rørt lækre, mørke chokoladeknapper i mazarinen. Og så drysset en smule på toppen af bærene. Mums!

Find opskrift på den lækre creme her.

Mørdej:

  • 300 gram mel

  • 150 koldt smør

  • 100 gram sukker

  • 1 nip salt

  1. Bland mel, sukker og salt og smuldr det kolde smør i.

  2. Saml dejen hurtigt med ægget og lad den hvile på køl i 30 minutter.

  3. Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform med den - sæt på køl indtil brug.

Mazarin:

  • 200 gram blødt smør

  • 200 gram marcipan

  • 200 gram sukker

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 2-3 æg

  • 100-150 gram mel

  • 0,5 tsk. bagepulver

  • 0,5 tsk. salt

  • 100 gram mørk chokolade (hakket eller i knapper) - du kan sagtens tilføje mere

  1. Pisk blødt smør sammen med sukker, revet marcipan og vanilje til det bliver luftigt.

  2. Pisk æggene i ét af gangen.

  3. Sigt og vend mel, salt og bagepulver i.

  4. Rør den mørke chokolade i dejen og fordel mazarinmassen i mørdejen.

  5. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter og lad den køle helt af.

  6. Fordel cremen over tærten og pynt med masser af jordbær!

Så nemt kan det faktisk gøres. Jovist, tager det lidt tid, fordi cremen skal stå natten over og tærten skal køle af, men… den smager også af et stykke mere, eller to.

God sommer!

Visninger: 29
0

Skrevet af - i Opskrifter
Bearnaise-mayo

Bear-yonnaise

Meget fint ord for estragonmayo, eller faktisk er det jo en bearnaise-mayo. 

Flere af jer har efterspurgt opskriften på denne og den er super simpel. Og den smager jo forrygende!

 

Spis den iskold til en grillet bøf, til de ovnstegte kartofler, smør det i sandwich eller brug det som dip. Mums!

 

  • 0,5 dl vineddike
  • 1,5 dl æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt
  • 1 spsk hakket frisk estragon
  • 0,5 liter neutral rapsolie 

 

Fremgangsmåden er som alm. mayo og den kan I se lige her

 

God fornøjelse og bon appetit! 

Visninger: 91
0

Skrevet af - i Opskrifter

Påsken er efterhånden over os og det kan vi især mærke på solens stråler. De varmer og dufter snart af sommer!

Derudover kan de fleste af os se frem til nogle fridage, som vi kan nyde til påskefrokoster, på sofaen eller måske helt uden for landets grænser.

Vi vil gerne give et bud på kagen til årets påskefrokost. Hovedingredienserne er citron, marcipan og hvid chokolade. Den er nem at lave, men kan se imponerende dejlig ud!

 

b-lunch frokostlevering påskekage

Den består af en mazarinbund med hvid chokolade, et lag lemon curd og knasende nødder, og toppes med hvid chokoladecreme med citrus. Og så skal den selvfølgelig pyntes med små, fine påskeæg!

Mazarinbund

  • 100 gram sukker

  • 100 gram rørsukker

  • 200 gram blødt smør

  • 100 gram marcipan

  • 4 æg

  • 125 gram hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 50 gram smeltet hvid chokolade

  • skal fra 1 økologisk citron

  1. Pisk sukker, rørsukker, blødt smør og marcipan godt sammen.

  2. Pisk æg i 1 af gangen og tilsæt mel og salt.

  3. Vend den smeltede chokolade og citronskal i dejen.

  4. Bag kagen i en bagering eller lignende form ved 175 grader i ca. 45 minutter.

  5. Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet natten over.

Lemoncurd og knas

  • Vi lavede den fra Valdemarsro og tilsatte vanilje. Du kan sagtens købe en god lemoncurd i supermarkedet  og bruge den i stedet.

  • Desuden karamelliserede vi nogle nødder med salt og hakkede dem.

  1. Del kagen i to eller tre lag og smør lemoncurd ind i mellem.

  2. Drys et lag knasende nødder ovenpå lemoncurden.

Hvid chokoladecreme

  • 0,5 stk husblas

  • 2,5 dl piskefløde

  • 100 gram hvid chokolade, finthakket

  • skal fra lime og citron

  1. Udblød husblassen i koldt vand.

  2. Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen, så det smelter i en skål.

  3. Rør husblassen ud i chokoladen og lad blandingen køle helt af i køleskabet natten over.

  4. Pisk cremen godt op og vend lime- og citronskal i.

  5. Fordel ovenpå kagen og pynt med flere nødder, påskeæg og hvad du ellers lige finder på.

b lunch kage citron catering københavn

Vi ønsker jer alle en dejlig påske!

Visninger: 160
0

Skrevet af - i Opskrifter
Vores grove brød

Hver morgen starter vi vores bage afdeling op som det første i køkkenet. Det foregår oftest mellem kl. 5.30 og kl. 6, så vi kan nå at bage frisk og lækkert brød til jer. Hver dag!

Alle vores brød er koldhævede, men formen kan variere. Vi serverer typisk flutes for jer. 

 

Her får I opskriften på vores lækre, sprøde, koldhævede grovbrød:

  • 12 dl lunt vand
  • 150 gram korn (solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø etc.)
  • 1 spsk. groft salt
  • 800 gram groft hvedemel
  • 600 gram hvedemel

  1. Opløs gæren i den lune vand og tilsæt korn.
  2. Ælt det godt sammen – gerne i en røremaskine – og tilsæt mel lidt ad gangen og salt i midten af processen.
  3. Dejen må ikke blive for tung, men den skal have konsistens som en meget tyk grød.
  4. Sæt dejen i køleskabet og lad det koldhæve til dagen efter.
  5. Forvarm ovnen til ca. 210 grader.
  6. Ælt dejen og lav nogle store boller/aflange flutes, sæt dem straks i ovnen og bag dem ca. 30 minutter. 
    (eller som to store brød i 45 minutter ved 170 grader)

 

Genkender du opskriften? 

I 2017 udgav vi en kalender spækket med opskrifter! Er du interesseret i den trods det forkerte årstal, skal du blot hive fat i en fra køkkenet, ringe til 23 48 94 46eller skrive til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Opskrifterne går nemlig ikke af dato!

Visninger: 236
0

Skrevet af - i Opskrifter

Vores tomatragout 

… med puntaletto og braiseret kalkuncuvette.

 

Kalkuncuvetten er udbenet kalkunlår og kommer med skind på, hvilket giver en skøn smag ved stegning. Kalkuncuvetten egner sig specielt godt til langtidsstegning. 

Denne har vi krydret med spidskommen og allehånde samt salt og olie, men den kan sagtens krydres med ”hvad der lige er i skabet”. Skarpe krydderier er fint, da kødet er lidt sødt i sig selv.

Brun kødet af ved 220 grader i 15 minutter og lad det derefter stege ved 150 grader i 1 time og 30 minutter. Derefter skal det trække i mindst 20 minutter.

Gem endelig alt skyen/væden/fonden, som også kan bruges til almindelig skysovs, flødesauce med estragon, sennep, osv.

Vi sigtede skyen fra og brugte den som smagsgiver i tomatragouten. 

 

Puntaletto er en lille, ris-lignende pastatype, som især egner sig til supper og sammenkogte retter, da det bringer fylde og er nemt at spise. 

 

Tomatragout (4 personer)

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 peberfrugter
  • 1 løg
  • lidt hvidløg
  • rød chili
  • timian
  • hakket tomat på dåse
  • tomatpuré
  • hakket spinat
  1. Skær grøntsager i fine tern og rist dem af i lidt olie.
  2. Hak hvidløg og chili fint og rist det hurtigt af med grøntsagerne, inden der tilføjes en dåse tomatpuré.
  3. Tilsæt en dåse hakket tomat – det må gerne svømme lidt, men skal ikke være suppe.
  4. Smag til med salt og timian til grøntsagerne er møre.
  5. Tilsæt hakket spinat og 150 gram puntaletto og lad det koge i ragouten i 10-15 minutter inden servering – og rør godt i mens.

 

Ragouten kan godt blive tyk pga. pastaen, men her tilsætter vi skyen fra kalkuncuvetten.

Den må gerne stå at samle sig lidt, mens den holdes varm. 

Velbekomme! 

Visninger: 151
0

Skrevet af - i Opskrifter
Svenske fastelavnsboller

Fastelavn er ved at være oppe over os og vi kan næsten allerede høre de kære børn synge ”boller op, boller ned” til langt ud på aften. Hertil følger udklædning, tøndeslagning og ikke mindst fastelavnsboller. Sidste år gav vi jer disse opskrifter. I år vil vi give jer en svensk og meget trendy version: semlor. 

 

Oprindeligt spiste man kun den svenske fastelavnsbolle dagen før, man begyndte den 40 dages lange faste, men i dag er vi heldige og kan spise dem i en længere periode. Tilbage i tiden serverede man de skønne boller i en skål med varm mælk og spiste dem derfra, men i dag er vi mere ”hard core” og spiser dem rå. Mums!

 

semlor b-lunch catering københavn

 

Semlor er en almindelig, blød og stor bolle, der er udhulet og fyldt med marcipan og flødeskum. Det lyder meget godt, ikk?

Her får I vores version:

8 stk.:

  • 2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 60 gram smeltet smør
  • 2 æg (1,5 til dejen og 0,5 til pensling)
  • 40 gram sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 gram grahamsmel
  • 1 tsk. salt
  • ca. 450 gram hvedemel

 

  • 2,5 dl fløde (man kan sagtens piske mere, det tager de ikke skade af!)
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. mælk
  • 20 gram finthakket mørk chokolade
  • 150 gram marcipan
  • 50 gram hakkede mandler
  • Flormelis til afpyntning

 

  1. Lav en bolledej ved at lune mælken og røre gæret ud heri. Tilsæt 1,5 æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker, grahamsmel og salt, og rør herefter smeltet smør i.
  2. Ælt dejen godt og tilsæt hvedemel lidt af gangen, til dejen er smidig.
  3. Lad dejen hæve til ca. dobbelt størrelse (ca. 45 minutter)
  4. Slå dejen let sammen og form 8 lige store boller, som skal hæve til dobbelt størrelse (ca. 45 minutter) under et viskestykke. Pensl dem med 0,5 æg og bag dem i ca. 10 minutter på 200 grader varmluft. Lad bollerne køle helt af.
  5. Skær det øverste af bollerne af og udhul dem forsigtigt. Smuldr halvdelen af fyldet i en skål og ælt/pisk det sammen med 2 spsk. fløde, 4 spsk. mælk, chokolade og marcipan. Rør til sidst de hakkede mandler i.
  6. Pisk fløden til skum med vaniljesukker.
  7. Fordel først marcipanfyldet i bollerne og sprøjt derefter flødeskum langs kanten og evt. i fordybningen alt efter smag.
  8. Sæt toppen tilbage på bollen og flødeskummet, og pynt med sigtet flormelis.

 

https://visitsweden.dk/semlor/

Visninger: 174
0

Skrevet af - i Opskrifter
Valentine's kage

Huskede I at deltage i vores Valentine’s konkurrence om en middag for to?

Du har stadig mulighed for at forkæle en omkring dig eller dig selv.

 

Vi har lavet en fin opskrift på en yndig og intens kærlighedskage. Den er nem at lave, men kræver måske lidt tid, da den skal laves af et par omgange. Frygt ikke, den er det hele værd!

 

Kagen tager udgangspunkt i søde jordbær dyppet i chokolade, så det er oplagt at servere den til et glas champagne. Eller kaffe. Den kan det hele.

 

Kagen består af et sprødt, mørkt lag mørdej, en intens chokolade kage med et lag af saltet praline og toppet med en jordbær ganache. 

 

frokostordning københavn valentines kage

 

Mørdejsbund

  • 145 gram mel
  • 10 gram kakao
  • 75 gram koldt smør
  • 50 gram sukker
  • ½ æg
  • lidt salt

 

Chokoladekage

  • 120 gram mørk chokolade
  • 75 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 80 gram brun farin
  • 2,5 æg
  • 150 gram mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 nip salt

 

Praline

  • 100 gram sukker
  • 120 gram valnødder – hasselnødder havde også været godt!
  • 100 gram mælkechokolade
  • 1 godt drys salt

 

Jordbær ganache

  • 200 gram optøede jordbær
  • 120 gram fløde
  • 30 gram glukosesirup
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 gram hvid chokolade

 

Pynt

  • flormelis, guldstøv eller frysetørret jordbær-støv og et udklippet papirshjerte

Lav først mørdejen og chokoladekagen

  1. Bland mel, kakao, sukker og salt godt og smuldr det kolde smør i.
  2. Saml dejen med ægget og lad det hvile på køl. I mens forberedes chokoladekagen.
  3. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad.
  4. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt og vend mel, salt og bagepulver i.
  5. Vend chokoladeblandingen i dejen.
  6. Rul mørdejen ud og læg den i bunden af formen/kageringen. Bag overskydende dej til småkager evt.
  7. Kom chokoladedejen ovenpå og bag i 30-45 minutter på 180 grader varmluft.
  8. Lad kagen køle helt af – gerne natten over i køleskabet

 

Praline

  1. Smelt sukkeret til karamel ved lav varme i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og rør de hakkede valnøddekerner i – lad det køle helt af på en plade med bagepapir.
  3. Hak de karamelliserede nødder helt fint i en food processor.
  4. Smelt mælkechokoladen over vandbad, rør nødderne i og drys med salt.
  5. Kagen skæres over ca. 1/3 del fra toppen og pralinéen fordeles mellem bundene.

 

Jordbær-ganache 

  1. Giv jordbær et godt opkog og sigt klumperne fra.
  2. Smelt den hvide chokolade over vandbad.
  3. Bring fløde, vaniljesukker, jordbærsaft og glukosesirup i kog og hæld det langsomt over den smeltede chokolade underomrøring. Rør til ganachen er helt homogen.
  4. Hæld ganachen over kagen (evt. foret med kageplast) og sæt den på køl.
Visninger: 180
0

Skrevet af - i Opskrifter
Månedens råvare #19

Vi er hoppet ind i det nye år og er endelig forbi al juleræset i december. Hvis man må have lov at sige det sådan. Vi må gerne, for vi har haft rigtigt travlt med at lave julemad siden november. Hvis du ikke har haft travlt, men stadig er glad for at komme på den anden side af julen, er det også helt okay. Og omvendt; hvis du allerede glæder dig til næste jul, så be our guest!

 

Januar startede med et brag og forhåbentligt har nydt god mad nytårsaften. 

Denne måned byder på andet end mørke eftermiddage og slankekure. Vi er faktisk blevet så Rasmus Modsat, at vi tager en ”sund” råvare og tryller den ”usund” – hvis man kan bruge de termer. En diskussion vi ikke går ind i nu.

 

Hvidkål er januar måneds råvare og den er lækker i alle versioner: rå og fintsnittet, lyn stegt i smør eller i en sønderjysk, vredet slags, som I kan få opskriften på i dag.

 

Som udgangspunkt er hvidkålen møg-rig på kostfibre og indeholder ingen fedt. Desuden er finder man både A-, B- og C-vitaminer og flere vigtige mineraler som eksempelvis kalcium og jern i den sprøde spise. 

 

Derudover holder det sig længe på kål og er en gammel grøntsag, der i dag høstes over hele verden. 

 

Men nu giver vi stafetten videre til det sønderjyske…

 

Sønderjysk, vredet hvidkål – how to make non fat products very fat #mums

  • 1 helt hvidkål
  • 0,5 liter piskefløde (bedst med økologisk)
  • en god klat smør (eller to)
  • muskatnødder, salt og peber

 

  1. Skær hvidkålen i mindre stykker og kog det godt mørt.
  2. Vrid den kogte hvidkål helt for vand gennem et rent viskestykke og kør det gennem en kødhakker eller lignende.
  3. Kom den vredne kål i en gryde med smør, tilsæt piskefløde og varm den langsomt op
  4. Smag til med masser af friskrevet muskat, sort peber og salt – muligvis mere smør eller fløde.

 

Hvidkålen spises til alt: steg, frikadeller, and, medister og hvad end hjertet begærer. 

Desuden kan det fryses ned og derefter blot varmes langsomt op i en gryde.

 

I vil ikke fortryde disse mængder af fløde!

 

Vi fik lidt inspiration fra Aarstiderne

Visninger: 217
0

Skrevet af - i Opskrifter
Risalamande

Uha, det kommer tæt på nu. Juleaften er lige om hjørnet og derfor bliver dette årets sidste juleopskrift. 

 

Den er klassisk, den er god og den smager helt fantastisk. Vi ved, at mange sværger til deres egen opskrift, men vi synes ikke, at de få, der måske er på dybt vand, skal snydes. 

 

Her er vores bedste bud på ris à la mande: 

  • 150 gram Arborio ris (risotto-ris)
  • ½ cm vand i gryden
  • 1 liter sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • hakkede mandler uden skal

  1. Kog ris op med vandet til, det næsten er væk, og tilsæt derefter mælken.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både stang og korn i grøden.
  3. Kog grøden under omrøring i ca. 1 time – den må ikke brænde på!
  4. Kom grøden i et fad, drys godt med sukker og kom film helt ned på grøden, så der ikke dannes kondens, hvorefter den sættes på køl natten over.
  5. Vaniljestangen fjernes og grøden piskes forsigtigt op.
  6. Pisk fløden til skum og vend det samt mandler i grøden.

 

Husk at lade én hel mandel være tilbage – og glem nu ikke mandelgaven! 

Servér med lun kirsebærsauce.

Hvor mange portioner, denne opskrift rækker til, er relativt. Nogle ville sige 4 styk, andre ville kunne spise det hele selv. Muligvis med mavepine efterfølgende, men det er en mindre detalje.

 

Vi ønsker jer en skøn og glædelig jul!

 

Skal du lige nå at se vores andre juleopskrifter? 

Klik på dem her: rugbrød, gravad laks, æbleskiver og rødkål

Visninger: 316
0

Skrevet af - i Opskrifter
Klassisk rødkål

Vi er nu endeligt nået godt og grundigt ind i december, og vi kan skrue lidt ekstra op for humøret. Indtil videre har I fået opskrifter på rugbrød, gravad laks og æbleskiver. Denne gang tager vi hul på det varme julebord og I får i dag vores opskrift på klassisk rødkål. 

 

Den er uundgåelig i december og den smager godt til både julefrokost og -middag.

 

Her kommer vores klassiske version:

  • 1 rødkål
  • ½ liter eddike
  • ½ kg sukker
  • en smule salt

  1. Rødkålen snittes i strimles og koges med eddike, sukker og salt til det er mørt – ca. 30 minutter.
  2. Opbevares efterfølgende i glas sammen med sin lage på køl.

 

Der skal ikke tilsættes vand, da konserveringen så ikke vil ske.

Husk, at rødkålen falder og der derfor ikke bør tilsættes mere væske end angivet. Synes du alligevel, den bliver for ”tør”, kan der tilsættes en smule mere eddike. 

 

Denne version er klassisk og simpel, som vi selv er vilde med den, men ønsker du en mere julet og speciel version, kan du tilføje appelsinskaller, kanelstænger eller hele stjerne anis. Eksempelvis. Kun fantasien sætter grænser her! 

 

Er du til det mere friske, kan du lave en julesalat af snittet rødkål, valnødder og appelsin. Det er også lækkert!

Visninger: 284
0

Skrevet af - i Opskrifter

Vi håber, at de af jer, der besøgte vores julemarked i  lørdags, nød godt af vores hjemmebagte æbleskiver. Vi har nemlig tilsat generationer af kærlighed i dem – det er mormors opskrift!

Hvor hun har fået den fra, tør vi ikke gætte på, men vi er svært glade for den.

 

Missede du julemarkedet eller har du simpelthen bare lyst til at servere disse lækre æbleskiver for dine kære, så får du opskriften lige her, som den tredje i rækken af juleopskrifter vi kører frem til juleferien. 

 

Der er til ca. 24 stk. og de kan fint klare en tur i fryseren, hvis du mod alle odds kan holde fingrene fra dem så længe!

 

  • 200 gram mel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 3,2 dl sødmælk
  • 20 gram gær
  • 2 æg (deles i blommer og hvider)
  • 35 gram smør

  1. Lun mælken og rør mælken ud heri
  2. Rør mel, sukker, salt og kardemomme i mælken sammen med æggeblommerne
  3. Smelt smør og vend det i dejen
  4. Pisk æggehvider helt stive og vend ligeledes dem i dejen
  5. Lad dejen hæve i mindst 30 minutter
  6. Steg æbleskiverne i rigeligt smør på en æbleskivepande og vend dem, så de bliver flotte runde, ad flere omgange med strikke-/spisepinde.

 

Nyd dem lune – gerne nybagte – med syltetøj og flormelis. Så er det altså ved at være jul!

Hjerteligt velkommen til december.

 

Husk, at vi også sidste år lagde lidt opskrifter ud omkring jul. I får bl.a. julesovsen lige her, marcipanher her eller et skriv omkring risengrød her!

Visninger: 317
0

Skrevet af - i Opskrifter

I sidste uge fik I rugbrødet, som er perfekt til julebordet. Men det kan jo ikke stå alene.

Som sagt starter vi lidt blødt ud – vi har jo trods alt ikke ramt december helt endnu.

Denne uge får I opskriften på vores gravad laks.

 

Laksen smager selvfølgelig godt hele året rundt, men egner sig til julefrokosternes mange ”forretsserveringer”, da det er en lettere spise modsat den fede (og lækre!) julemad.

Vi serverer den selv for mange glade mennesker gennem december måned.

 

Prøv den af – I vil ikke fortryde det!

 

  • 1 side laks – man kan sagtens lave mindre, dosér da bare resten!
  • Godt med salt
  • Friskkværnethvidt peber
  • Stødt fennikel eller fennikelpulver
  • ½ - 1 pakke brun farin
  • Tørrede dildspidser

  1. Drys kødsiden af laksen med rigeligt salt og lad den hvile et par timer på køl.
  2. Drys med rigeligt hvidt peber og fennikel så det ligger i et tyndt og jævnt lag.
  3. Fordel et godt lag brun farin over hele lakse siden og drys et jævnt lag dild på.
  4. Læg husholdningsfilm på vend laksen om, så skindlaget er øverst og dæk med film.
  5. Læg laksen i pres (læg et fad/skål med noget tyngde ovenpå) på køl og lad den trække i 5 dage, før den skæres i tynde skiver og serveres.

 

På denne måde tilbereder man laksen, så den ikke længere er rå, men bliver dejligt mør og fyldt med smag. 

Servér laksen med en klassisk rævesauce af lige dele brun farin og stærk sennep tilsat frisk dild. Der er ikke et øje tørt! 

Visninger: 333
0

Skrevet af - i Opskrifter
Rugbrød

Nu nærmer julen sig. Vi kommer ikke uden om det. Vi glæder os faktisk! 

 

Hver mandag starter vi ugen ud med en af vores mange juleopskrifter. Vi starter dog blødt med opskriften på vores hjemmelavede rugbrød. Det er helt perfekt til de mange frokostborde, vi skal mæske os igennem den kommende måned.

 

Lad jer endelig ikke skræmme af den ”lange” procedure. Det er nemme trin og rugbrødet er det hele værd! 

Rugbrødet er perfekt til både lun leverpostej, stegte sild, æg og rejer og hvad end julebordet bringer!

Kernerugbrød med surdej 2-3 styks:

 

Surdej:

  • 0,5 pakke gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl vand
  • 100 gram rugmel
  • 100 gram hvedemel
  • 0,5 tsk. salt

 

  1. dag:
  • 1 liter vand
  • 1 gang surdej
  • 2 spsk. salt
  • 500 gram groft rugmel
  • 400 gram hvedemel
  • 100 gram skårne rugkerner

 

  1. dag:
  • 2,5 dl mørk hvidtøl
  • 200 gram hvedekerner
  • 150 gram rugkerner
  • 50 gram havregryn
  • 100 gram hørfrø
  • 75 gram solsikkekerner
  • 75 gram græskarkerner
  • olie til pensling

 

Surdej

    1. Surdejen røres sammen af alle ingredienser undtagen saltet, som drysses over dejen.
    2. Dæk skålen med film og lad den stå ved køkkentemperatur i to døgn. Dejen skal hæve let og vise bobler.

Dag 1:

    1. Hæld lunkent vand i en skål og tilsæt surdej og de øvrige ingredienser.
    2. Rør dejen godt sammen.
    3. Lad dejen hæve et døgn tildækket på køkkenbordet.

Dag 2:

    1. Tilsæt hvidtøl, frø og kerner og rør dejen godt sammen.
    2. Tag 1 gang surdej fra (holdbarhed: 2-3 uger på køl)
    3. Fordel rugbrødsdejen i smurte forme og pensl oversiden med olie.
    4. Lad hæve i 5-6 timer (eller natten over) og bag i ca. 1 time.
Visninger: 429
0

Skrevet af - i Opskrifter

Vi har fået et lille hint om, at I var lidt vilde med vores kokostoppe sidste onsdag… 

Vi forstår det godt, for de smager fantastisk godt og vi glædede os til at servere dem for jer fra det sekund, køkkenet begyndte at dufte under bagningen.

 

Det allerbedste? De er nemme at lave og kræver ikke det store arrangement.

De er perfekte til gæster, som en let dessert eller når man bare vil forsøde sin eftermiddag. Der er altid en undskyldning for at snige en kokostop indendørs, så vær gerne kreative!

 

Opskriften er tyv-stjålet fra Karolines Køkken og I kan få den her.

Den rækker til 25 store kokostoppe i den størrelse, vi serverede for jer, og består kun af smør, kokosmel, sukker, vanilje og æggehvider – samt mørk chokolade til bunden, ej at forglemme.

 

Når nu opskriften er så simpel, opfordrer vi til at vælge de gode råvarer. Så bliver smagen lige en tand bedre. Og husk at tilsæt masser af kærlighed.

 

God fornøjelse!

Visninger: 376
0

Skrevet af - i Opskrifter

Hvem elsker ikke en god, tyk mayonnaise? Vi kan i hvert fald ikke komme på nogen. 

Vi knuselsker den fede, lækre smag, som mayo tilfører til kartoffelmadden, oksetataren og dressingen. For ikke at nævne de ekstra points den kan tilføre sandwich som spread eller sprøde, gyldne fritter som dip.

 

Vi laver altid vores mayo selv og helt fra bunden. Det synes vi nemlig er bedst. 

Derfor får I her opskriften på vores allerkæreste mayonnaise, som vi ofte laver af 1,5 liter olie:

  • 0,5 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 4-6 dl neutral olie
  • 0,5 tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk salt – smages efterfølgende til
  1. Pisk æggeblommer, eddike og salt grundigt i en helt ren og tør skål.
  2. Tilsæt olie lidt ad gangen under stadig piskning, indtil mayoen har den ønskede konsistens.
  3. Smag til med salt og evt. mere eddike.

 

Herfra kan man tilsætte smage efter eget ønske; persille, basilikum eller andre urter hakkes fint og røres i den færdige mayo – gerne et par dage før brug, så smagen når at trække godt.

 

Ønskes en chili mayo, kan man røre en (gerne hjemmelavet) chilipasta i den rene mayo samt evt. friskhakket chili.

 

Estragon mayo kan laves som den almindelige urte mayo ovenfor eller lidt mere kompliceret som nedenfor, hvor farve og smag virkelig sparker et bestemt sted på kroppen. Mums!

  1. Blend frisk estragon(ca. 50 gram) og spinat (ca. 100 gram) med ca. 5 dl lun, neutral olie godt, til olien begynder at ryge og få en fin grøn farve.
  2. Sigt olien gennem et viskestykke og brug denne til at erstatte den neutrale olie i opskriften på den almindelige mayonnaise.

Jo længere olien eller mayonnaisen får lov at trække, des mere smag får den. (op til fire dage)

Velbekomme!

Visninger: 533
0

Skrevet af - i Opskrifter
Fransk citrontærte

Selvom sommeren går på hæld, kan vi godt drømme os lidt tilbage til de lune dage. Nu skal vi bare ikke tænke over vores beklædning – eller mangel på samme – hvis man altså gør det. 

Det fejrer vi med denne skønne, franske citrontærte, som bare smager himmelsk af frisk sommer, selvom den også er god en småkold eftermiddag inde i varmen.

 

Bund:

  • 150g smør
  • 100g flormelis/sukker
  • 1 æg
  • 250g mel
  • 100g mandelmel (helt fint hakkede/blendede mandler er også fint)
  • 1 nip salt
  • 1 nip vaniljesukker

  1. Bland smør og sukker godt, tilsæt æg og derefter mel, mandelmel, salt og vaniljesukker og saml dejen hurtigt.
  2. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
  3. Rul dejen ud, kom i en tærte form og derefter på køl i yderligere 30 minutter.
  4. Bag bunden i 15-20 minutter ved 175 grader varmluft og lad den køle af.

 

Fyld:

  • 2 citroner (saft)
  • 150g sukker
  • 3 æg
  • 125g smør

  1. Smelt smør med citronsaft.
  2. Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt citronsmørret forsigtigt under omrøring.
  3. Kog blandingen op i ca. 3 minutter under konstant omrøring og hæld over bunden.
  4. Lad kagen køle af og sætte sig på køl – gerne over natten.

 

Marengstopping:

  • 3 æggehvider
  • 75g sukker
  • 1 nip vanilje

  1. Pisk æggehviderne helt stive med halvdelen af sukkeret.
  2. Vend resten af sukkeret i sammen med vaniljen, kom i en sprøjtepose med tyl og ”dut” på hele kagen, så den er dækket.
  3. Grill i ovnen i ca. 2 minutter (hold godt øje!) eller brænd marengsen på anden vis, til den er let gylden på toppen.
  4. Servér straks!
Visninger: 383
0

Skrevet af - i Opskrifter
15 års jubilæum og en skøn sommerkage

I år fejrer B\lunch 15 års jubilæum - WOW!

Hvem havde troet, at denne lille biks ville blive til noget så fint og velfungerende! 

 

Vi er stolte af, hvor langt vi er kommet.

Vi er stolte af vores værdier.

Vi er stolte af vores mad, vores team og vores hverdagsglæde.

- en hverdagsglæde, I forhåbentligt kan smage i jeres kantiner.

 

Vi vil gerne fejre denne skønne sommerdag med jer og serverer derfor en af vores yndlingskager for jer!

Blondie med hindbær

Hvis nu I ikke kan få nok, får I her den skønne opskrift fra Anne au Chocolat, som virkeligt kan sit kram.

Velbekomme!

 

  • 200 gram smør
  • 200 gram hvid chokolade
  • 3 æg
  • 175 gram sukker
  • 125 gram mel
  • et nip salt
  • 100 gram mandler (valgfri)
  • 100 gram hakket, hvid chokolade
  • 150 gram hindbær
  • reven skal af 1 økologisk lime (valgfri)

 

  1. Smelt smør i en gryde og 200 gram hvid chokolade over vandbad
  2. Pisk æg, sukker, mel og salt godt sammen og vend skiftevis smeltet smør og smeltet hvid chokolade i dejen
  3. Tilsæt hakkede mandler, reven limeskal og hakket, hvid chokolade og hæld dejen i en firkantet form foret med bagepapir
  4. Tryk forsigtigt hindbær ned i dejen (eller bland frosne i som det sidste, inden dejens hældes i formen)
  5. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 30-40 minutter

 

Kagen skal som alle andre brownies helst føles en smule ubagt og så stå på køl natten over - så er den bedst!

Visninger: 522
0

Skrevet af - i Opskrifter

I morgen har vi fri. I morgen giver konfirmationerne los. I morgen  er det rigtigt forår. Håber vi! Uanset vejret kan vi ikke komme udenom, at det i morgen er Store Bededag landet over. 

Inden vi linker til en skøn opskrift på hveder, vil vi kort fortælle, hvorfor det egentligt er helligdag i morgen.

 

Tilbage i midten af 1700-tallet indførte biskoppen af Sjælland, Hans Bagger, flere bededage, hvoraf den største var den ”ekstraordinære, almindelige bededag” den fjerde fredag efter påske, hvor al handel og arbejde blev forbudt, så man kunne bede.

 

Traditionen tro ringer kirkeklokkerne bededagen ind allerede aften før, så kroer kunne lukke ned og folk være ædru til kirken dagen efter. Ligeledes måtte bagerne derfor bage hveder, som folk selv kunne varme dagen efter.

 

Gert Sørensens Dessertbogen, vores dessert ”Bibel”, benytter følgende opskrift:

  • 1/3 liter mælk
  • 50 gram gær
  • 85 gram sukker
  • 85 gram fedtstof (smagsneutral olie, smør, margarine…)
  • 2 æg
  • 5 gram salt
  • kardemomme
  • mel
  • 1 æg til pensling

  1. Lun mælken og rør gæren ud i.
  2. Rør sukker, salt, fedtstof og kardemomme deri og tilsæt mel til den ønskede konsistens er nået.
  3. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile i en halv times tid.
  4. Ælt den igen, form til boller og læg dem på en badeplade med bagepapir med ca. 5 cm mellemrum.
  5. Lad dem hæve til dobbelt størrelse og bag dem ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter.
Visninger: 651
0

Skrevet af - i Opskrifter

Nogle gange har man bare brug for lidt forkælelse, der både dufter, smager og ser fantastisk hyggeligt ud. I dag er det søndag, hvilket i den grad indbyder til den slags forkælelse!

I har spurgt efter opskriften på vores cookies med M&M’s – her den!

 

Til ca. 15 cookies: 

  • 75 gram smør - smeltet
  • 50 gram sukker
  • 50 gram brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • 75 gram mel
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 gram havregryn (vi bruger grovvalsede)
  • 50 gram grofthakkede nødder (vi bruger hasselnødder)
  • 100 gram M&M’s (eller andet lækkert!)

 

  1. Rør smør sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker og tilsæt æggeblommen.
  2. Sigt mel med bagepulver og salt og rør det i dejen sammen med havregryn, nødder og M&M’s og ælt til dejen er ensartet.
  3. Rul dejen til 1 eller 2 tykke ”pølser” og lad dem hvile i en time på køl.
  4. Skær cookies af pølserne, tril dem runde og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter og lad dem køle lidt af.
Visninger: 519
0

Skrevet af - i Opskrifter

De fleste af os forbinder nok polenta som en meget tyggevenlig og blød oplevelse, der hitter i Italien, men ikke fremkommer på mange menuer her oppe i Norden.

Her dufter de fleste italienske, lækre restauranter af risotto, pasta og selvfølgelig skønne pizzaer, men sjældent ses polentaen – og når den gør er det oftest ikke i denne form, som vi nu vil ”præsentere” for jer. Vi lover jer, at det er eminent!

Polentaen bevarer sin blødhed inden i, men steges sprød på ydersiden. Det fungerer som lækkert tilbehør til de fleste retter eller som en smagsfuld appetizer alene. Give it a go! - det er langt nemmere end man skulle tro.

  • Kog polentaen efter anvisningen på pakken og hæld det i et lavt fad.
  • Lad det køle helt af i køleskabet, til det er skærefast – typisk natten over.
  • Skær den samlede polenta ud i aflange stykker og steg i rigeligt olie eller smør tilsat salt og evt. krydderier på en varm pande.

Nemt, lækkert og anderledes!

Visninger: 604
0

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.