Valentine's kage

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 244

Huskede I at deltage i vores Valentine’s konkurrence om en middag for to?

Du har stadig mulighed for at forkæle en omkring dig eller dig selv.

 

Vi har lavet en fin opskrift på en yndig og intens kærlighedskage. Den er nem at lave, men kræver måske lidt tid, da den skal laves af et par omgange. Frygt ikke, den er det hele værd!

 

Kagen tager udgangspunkt i søde jordbær dyppet i chokolade, så det er oplagt at servere den til et glas champagne. Eller kaffe. Den kan det hele.

 

Kagen består af et sprødt, mørkt lag mørdej, en intens chokolade kage med et lag af saltet praline og toppet med en jordbær ganache. 

 

frokostordning københavn valentines kage

 

Mørdejsbund

  • 145 gram mel
  • 10 gram kakao
  • 75 gram koldt smør
  • 50 gram sukker
  • ½ æg
  • lidt salt

 

Chokoladekage

  • 120 gram mørk chokolade
  • 75 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 80 gram brun farin
  • 2,5 æg
  • 150 gram mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 nip salt

 

Praline

  • 100 gram sukker
  • 120 gram valnødder – hasselnødder havde også været godt!
  • 100 gram mælkechokolade
  • 1 godt drys salt

 

Jordbær ganache

  • 200 gram optøede jordbær
  • 120 gram fløde
  • 30 gram glukosesirup
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 gram hvid chokolade

 

Pynt

  • flormelis, guldstøv eller frysetørret jordbær-støv og et udklippet papirshjerte

Lav først mørdejen og chokoladekagen

  1. Bland mel, kakao, sukker og salt godt og smuldr det kolde smør i.
  2. Saml dejen med ægget og lad det hvile på køl. I mens forberedes chokoladekagen.
  3. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad.
  4. Pisk æg, sukker og brun farin luftigt og vend mel, salt og bagepulver i.
  5. Vend chokoladeblandingen i dejen.
  6. Rul mørdejen ud og læg den i bunden af formen/kageringen. Bag overskydende dej til småkager evt.
  7. Kom chokoladedejen ovenpå og bag i 30-45 minutter på 180 grader varmluft.
  8. Lad kagen køle helt af – gerne natten over i køleskabet

 

Praline

  1. Smelt sukkeret til karamel ved lav varme i en gryde.
  2. Tag gryden af varmen og rør de hakkede valnøddekerner i – lad det køle helt af på en plade med bagepapir.
  3. Hak de karamelliserede nødder helt fint i en food processor.
  4. Smelt mælkechokoladen over vandbad, rør nødderne i og drys med salt.
  5. Kagen skæres over ca. 1/3 del fra toppen og pralinéen fordeles mellem bundene.

 

Jordbær-ganache 

  1. Giv jordbær et godt opkog og sigt klumperne fra.
  2. Smelt den hvide chokolade over vandbad.
  3. Bring fløde, vaniljesukker, jordbærsaft og glukosesirup i kog og hæld det langsomt over den smeltede chokolade underomrøring. Rør til ganachen er helt homogen.
  4. Hæld ganachen over kagen (evt. foret med kageplast) og sæt den på køl.
0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.