Påskekage med citron og hvid chokolade

Skrevet af - i Opskrifter
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 254

Påsken er efterhånden over os og det kan vi især mærke på solens stråler. De varmer og dufter snart af sommer!

Derudover kan de fleste af os se frem til nogle fridage, som vi kan nyde til påskefrokoster, på sofaen eller måske helt uden for landets grænser.

Vi vil gerne give et bud på kagen til årets påskefrokost. Hovedingredienserne er citron, marcipan og hvid chokolade. Den er nem at lave, men kan se imponerende dejlig ud!

 

b-lunch frokostlevering påskekage

Den består af en mazarinbund med hvid chokolade, et lag lemon curd og knasende nødder, og toppes med hvid chokoladecreme med citrus. Og så skal den selvfølgelig pyntes med små, fine påskeæg!

Mazarinbund

  • 100 gram sukker

  • 100 gram rørsukker

  • 200 gram blødt smør

  • 100 gram marcipan

  • 4 æg

  • 125 gram hvedemel

  • 1 knivspids salt

  • 50 gram smeltet hvid chokolade

  • skal fra 1 økologisk citron

  1. Pisk sukker, rørsukker, blødt smør og marcipan godt sammen.

  2. Pisk æg i 1 af gangen og tilsæt mel og salt.

  3. Vend den smeltede chokolade og citronskal i dejen.

  4. Bag kagen i en bagering eller lignende form ved 175 grader i ca. 45 minutter.

  5. Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet natten over.

Lemoncurd og knas

  • Vi lavede den fra Valdemarsro og tilsatte vanilje. Du kan sagtens købe en god lemoncurd i supermarkedet  og bruge den i stedet.

  • Desuden karamelliserede vi nogle nødder med salt og hakkede dem.

  1. Del kagen i to eller tre lag og smør lemoncurd ind i mellem.

  2. Drys et lag knasende nødder ovenpå lemoncurden.

Hvid chokoladecreme

  • 0,5 stk husblas

  • 2,5 dl piskefløde

  • 100 gram hvid chokolade, finthakket

  • skal fra lime og citron

  1. Udblød husblassen i koldt vand.

  2. Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen, så det smelter i en skål.

  3. Rør husblassen ud i chokoladen og lad blandingen køle helt af i køleskabet natten over.

  4. Pisk cremen godt op og vend lime- og citronskal i.

  5. Fordel ovenpå kagen og pynt med flere nødder, påskeæg og hvad du ellers lige finder på.

b lunch kage citron catering københavn

Vi ønsker jer alle en dejlig påske!

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.