Månedens råvare #21

Skrevet af - i Råvarer
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 223

Vi kan ikke brokke os over en hård og kold februar måned. Vi har nærmest sat varmerekorder og måneden var kort, så vi kan allerede nu skimte endnu mere forårssol og lysere tider. Endelig kan vi for alvor sige velkommen til foråret – og ikke lade som om, at februar faktisk var forår. Det er trods alt en vintermåned. 

Her i marts begynder råvarerne så stille at skifte ud. Det varer ikke længe, før asparges og rabarber mænger sig med grønkål og æbler. Dog holder vi stadig fast i en af vinterens lækre råvarer: peberroden.

Peberrod er nok bedre kendt som den stærke, nordiske wasabi, der bruges til at sætte spark til klassiske retter som pariserbøf, roastbeef og torsk.

Her er 5 facts om peberrod, du måske ikke vidste:

  1. Peberroden blev brugt som en medicinsk plante og det kan spores helt tilbage til middelalderen.
  2. Peberrodens stærke smag kommer fra svovlholdig allylsennepsolie, der kommer fra stoffet glykosid.
  3. Peberroden indeholder store mængder af C-vitamin.
  4. Udtræk for peberrod kan bekæmpe plantesygdomme.
  5. Smagsstyrken i peberrod ændres ved opvarmning og det anbefales derfor først at røre peberrod i saucen til sidst i tilberedningen.

Peberrod smager skønt og velkendt revet til tatar eller i en creme til pålæg og den skal som udgangspunkt ikke tilberedes. Prøv at tilføje peberrod til din dressing i en laksewrap med spinat, som topping til tarteletter med høns i asparges for at for lidt bid i den ellers milde og cremede spise, eller i den søde æblegrød og servér med let pisket fløde.

 

Link til Aarstiderne her og Havenyt her for mere info - det er her, vi har skaffet mere viden. 

 

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.