En dag i køkkenet

Skrevet af - i Holdet bag
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 213

Selvom ingen dage ligner hinanden og alle dage ikke er ens, så findes der en rød tråd. 

Vi gør de samme ting på nogenlunde de samme tidspunkter. Vores rutiner hænger ved. Hver dag – mere eller mindre.

Sådan er det også oppe i vores store køkken i Frederikssund. Der er folk i mellem 9-10 timer hver dag, så bølgerne kan godt gå højt og varmen stiger hurtigt over gryderne. Men hvordan ser vores dage ud oppe i køkkenet?

Hver morgen omkring halv seks møder de første kokke ind. 

Efter lidt koordinering startes ovnene op og brødbagningen går i gang. Samtidig tændes der op for gaskomfuret i den anden afdeling og varer fra grøntmand, slagter og fiskemand triller ind ad døren med et smil fra fragtmanden. 

Lidt efter lidt møder der flere kokke og medarbejdere ind.

Nogle hjælper til i det varme, nogle går i krig med grøntsagerne, andre blander salater, mens nogle skærer og anretter det friske pålæg. Og så bliver der lavet dej til koldhævning af brødet til dagen efter. 

Ind i mellem alt dette nydes der en kop kaffe og nybagt brød til morgenmad.

Når klokken rammer 10 skal alt maden pakkes og i løbet af ingen tid, er der næsten tomt i køkkenet. Herefter starter forberedelserne til dagen efter.

Der er gang i gryderne igen, grøntsagerne forberedes og kødet forsteges. Og så bages der skønt og lækkert rugbrød. Og ryddes op.

Den sidste søde medarbejder kommer retur fra en firmakantine med service mellem 14 og 15. Herefter lukker køkkenet ned og står tomt til dagen efter.

Men alt kan ske… nogle dage smutter den sidste kok først efter kl. 16, andre dage har vi et selskab om aften. Man kan ikke vide, hvad næste uge bringer – så længe vi bringer smil. 

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.