Afternoon Tea hos Cedric Grolet på Le Meurice i Paris

Skrevet af - i Medier og verden
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 293

Sommer i Paris. Det lyder umiddelbart helt uimodståeligt og fantastisk, men også samtidigt alt for varmt og kaotisk. Og jo, det er uden tvivl begge dele. 

Vi fandt derfor en fantastisk løsning på lige netop dette, så vi tryllede alle de negative ting til endnu mere positive end førstnævnte. 

Træd indenfor i et af Paris’ helt gamle, smukke, 5-stjernede hoteller, Le Meurice, lige over for Jardin des Tuileries, som ligger i forlængelse af Louvre. Wow. Et overdådigt sted – og der er aircondition, så hedebølgen er afhjulpet her. 

Her inde summer der ro og orden. Man bliver budt velkommen i døren af en fransk værtinde, der følger os til bordet. Herefter overtager en tjener i jakkesæt. Det er meget professionelt og meget eksklusivt. 

Inden vi får set os om, har vi bestilt Afternoon Tea af Cedric Grolet, som bl.a. har vundet ”World’s best Pastry Chef” i 2017. Selvfølgelig akkompagneret af et iskoldt glas champagne. 

Denne oplevelse uden tvivl er alle pengene værd. Foruden den smagfulde champagne, hvide te og den smukkeste opsætning af de klassiske high tea-serveringer, så giver hele hotellet en fuldendt eftermiddag. Live piano, fred og klasse skaber rammerne i dette 200 år gamle hotel.

Og serveringerne? 

Vi startede med en lun brioche. Herefter fulgte en smuk anretning af fire forskellige salte finger sandwiches, almindelige og blåbærscones, citron cookies og sidst men slet ikke mindst, to af Cedric Grolet’s kendte og smukke kager. 

Hans kager er formet som den frugt, de smager af. Og man er ikke i tvivl, for både det visuelle og smagen eksploderer samtidigt.

Vi fik en smuk jordbærtærte på sprød mørdej, frangipane, vanilje creme, jordbær kompot og hvid chokoladeskal. Men endnu mere specielt var faktisk tomatkagen (ja, tomat!). Den var bygget op omkring tomat og basilikum, uden at blive for sød, omringet af vanilje creme og en chokoladeskal.

Lad billederne tale for sig selv, vi kan kun anbefale det.

Er du (eller budgettet) ikke til den helt store omgang, så har Cedric Grolet åbnet et lille pâtisserie i samme bygning. Her kan man købe hans smukke kager to-go og nyde dem på hotelværelset eller i Tuileries haven. 

Er du nysgerrig på den dygtige konditor klik her eller på hotellet klik her

0
B-Lunch har endnu ikke angivet en biografi

Arkiv

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.