Seneste indlæg

Skrevet af - i Nyheder

Vi kender det alle. Nogle gange kan det føles som om, der bare ikke er nok timer i døgnet... 

 

Derfor har vi nu givet dig muligheden for at undgå lange køer i supermarkedet, forceret kreativitet efter en lang arbejdsdag og baksen med gryder, pander og stor opvask hver aften.

Du kan nemlig købe en billig, velsmagende omgang hverdagsmad hos os!

 

Se menuen her

 

Hvordan foregår det så?

Du kan bestille maden op til 2 dage før kl. 10, og så kan du hente det i din kantine på dagen. Herefter skal maden blot opvarmes om aften og du har sparet tid!

 

Hvad koster det så?

Det koster kun 50 kr pr. portion og vi sørger for, at det både er mættende, sundt og smager godt. Uden for mange dikkedarer.

 

Du bestiller på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - her kan du også stille spørgsmål og høre mere. Har du nogen allergier, kan du også skrive til os der. 

 

aftensmad eksempel b-lunch kantuine

Her ser du et eksempel fra uge 7: skinkeschnitzler med brasede kartofler, svampe og broccoli. Mums!

Visninger: 70
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
Et skud D-vitamin

Det er jo ingen hemmelighed, at solens stråler er en sjældenhed i disse mørke tider. Desværre. Hvis du er én af mange, som heller ikke har mulighed for at rejse syd på og langt væk for at fange solskin, varme og lys, så kan du med god grund læse med her!

 

For solen giver masser af D-vitamin, men hvorfor er den egentlig vigtig?

Vitaminer er ikke-energigivende (læs: uden kalorier) kemiske forbindelser, der har en funktion i kroppen, og som vi ikke selv kan danne.

D-vitamin er fedtopløseligt og er vigtig for vores knogler. Det er med til at danne hormoner, som kan øge calciumniveauet og dermed knoglemineraliseringen, hvis denne er for lav. Det er også en væsentlig faktor for muskelfunktionen og styrker immunforsvaret.

 

Mangler du D-vitamin? Symptomerne på mangel af D-vitamin er bl.a. smerter i og svækkelser af knogler og muskler hos voksne mennesker, mens det hos børn viser sig ved manglende mineralisering af knoglerne. 

 

Solens UV-b-stråler er en primær kilde til D-vitaminet, men hvordan kan du selv sørge for at få dækket dit behov her over vinteren? 

  1. Sørg for at sug al den solskin, du kan. Er solen fremme, så kom ud! 

  2. Spis fed fisk

  3. Tag det som tilskud*

  4. Drik (ko-)mælk

  5. Spis også æggeblommen

 

*bør kun indtages, hvis du er i underskud

 

Du kan læse mere om D-vitaminet og mangel på det på Sundhed.dk

Visninger: 115
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - februar

Det føles jo næsten som om, at juleaften var i går, og alligevel er duften af æbleskiver og lun gløgg long gone… 

Kalenderen skriver februar og vi er derfor klar med (for os) årets første månedens råvare. 

I denne måned er den aromatisk, fyldt med smag og aldeles velkendt. Vi skal nemlig snakke lidt om timian.

Selve planten bliver omkring 30 cm høj og har fine lilla eller hvide blomster. Der findes et utal af variationer, men vi kender bedst den “klassiske” og citrontimian, der begge oprindeligt stammer fra Sydeuropa, men sagtens kan klare sig på vores nordlige breddegrader, hvor den også vokser vildt. 

Timian betyder på græsk “mod” eller “livskraft” og dens æteriske olier er kendt over mange årtusinder. Om den i dag giver livskraft, ved vi ikke, men den giver masser af kraftig smag. 

 

Hvordan bruger vi den? 

Vi er rigtigt glade for at bruge timian i marinade og stegt med kylling. Ellers gør de fine grene sig perfekt med ovnstegte kartofler. 

Vi elsker også at drysse fisken med bl.a. citrontimian, lave timianolie til at dryppe på suppe, i kryddersmør og nogle laver sågar timian-te mod hoste.

 

Her ser i vores lækre timian. Hvilken er din favorit?

timian råvare månedens b-lunch virksomhedsfrokost

 

Vi blev i dag inspireret af Arla.

Visninger: 101
0

Skrevet af - i Nyheder

Det er altid lidt med blandede følelser, at man ser tilbage på det år, der lige har været. 

 

Hvad er der sket?

Hvad har vi lært?

Hvad tager vi med videre?

Hvad lader vi ligge?

 

Det kan både fremstå vemodigt og fyldt med håb for fremtiden. 

Men hvad så, når vi i B-lunch tænker tilbage på det forgangne år… da vi startede år 2019, vidste vi ikke, at vi den dag i dag er et helt andet sted.

Vi startede året som så mange andre - og som i år - med at brokke os en smule over januar-kurene og alle vægttabsidéerne. Herefter bagte vi lækre, svenske fastelavnsboller og tog en hel dag på en intens teambuilding

Netop teambuildingen har vi ikke sluppet endnu. Morten, Maja og Bente fortsatte nemlig i et ledelsesforløb og idéer og engagement har blomstret siden.

Det var også i 2019, vi forsøgte os med skarpe forklaringer om halvfyldte fade og madspild. Det blev også året, hvor Team Rynkeby Nordsjælland kom helt ind under huden på os. For alvor. Vi blev store sponsorer og sendte endda en kok med på deres tur til Paris. Vi gør det samme i år… en lille teaser, hvis du ikke allerede har lugtet lunten. 

Husk forresten, du kan smide et lille bidrag afsted her

Inden vi fik set os om, stod vi midt i julemarked, julefrokost og bæredygtighed. Og flytning. 

 

År 2019 var udfordrende, foranderligt og ikke mindst lærerigt. Hvad 2020 bringer, ved vi ikke endnu, men vi er klar og vi glæder os. Vi starter fra et helt nyt og fantastisk sted.

 

Hvordan var dit år 2019?

Visninger: 106
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
Kulhydrater, carbs og farlig spaghetti

Vi har hørt det mange gange før og overhører det også ofte, hvorfor vi føler os en smule nødsaget til at påtale dette emne. Både fordi vi serverer din frokost, men også fordi vi selv er meget sundhedsbevidste… nogle af os i hvert fald.

 

Sundhed spænder bredt og er svært at definere. Det er nok egentligt meget individuelt, hvordan man tolker sundhed, og WHO har for mere end 70 år siden lavet en bred definition: sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, mental og social velbefindende og ikke blot fravær af sygdom eller svækkelse.

Vi vil ikke gå mere ind i dette, men egentligt blot lytte til ernæringseksperter (dem med uddannelse) og vores egen sundhedsprofessionelle kollega.

 

For hvornår har kartofler nogensinde gjort noget ondt ved nogle? 

Eller pasta? Eller ris? 

Hvornår er æbler blevet farlige og rugbrød fedende?

Svaret: når man spiser for meget af det.

 

Hvornår er det for meget? Det varierer fra person til person og fra råvare til råvare. Igen handler det altså om mængderne.

 

1 gram kulhydrat indeholder omkring 4 kcal. Det samme gør protein. Fedt derimod indeholder omkring 9 kcal pr gram og alkohol 7 stykker.

Desuden er det noget nær umuligt at spise rene makronæringsstoffer, med mindre man selvfølgelig drikker ren olie eller lignende. Der vil i 9/10 tilfælde altid være en lille komponent af de andre typer, selvom der i eksempelvis kylling vil være en overvægt af protein.

Hvis vi lige holder fokus på de kære kulhydrater et øjeblik… 

De er et vidt begreb og findes i mange afskygninger. Det er bl.a. kulhydrater (cellulose), som giver planter en hård stilk, det findes også som mælkesukker i form af laktose og som fructose i frugt. Der er intet giftigt eller særligt farligt ved nogle af disse - såfremt man ikke er allergisk vel at mærke!

 

Kulhydrater er sukker, sukker er kulhydrater. Alle former for kulhydrater kan brydes ned til glukose, som er den simpleste form og den eneste, der kan optages i cellerne og give energi. Det er også den eneste form, der kan trænge gennem “muren” ind til hjernen, som faktisk arbejder allerbedst på netop dette.

(vi tager kostfibre en anden god gang - de er vigtige og mega gode for kroppen)

 

Men skal vi så spise hvidt bordsukker? Nej, helst ikke.

Hvorfor? Vi ville indtage for mange kalorier for at blive mætte, og dette vil medføre en vægtøgning, såfremt den ikke udlignes. 

Bevares… vi ville nok også savne nogle vitaminer og sådan. Detalje!

 

Kulhydrater er vores vigtigste energikilde. Protein er med til at opbygge og bevare vores muskelmasse. Fedt er vigtigt for bl.a. vores cellemembran. Alkohol har tendens til gode historier.

 

Vores pointe er: det er ikke nødvendigt at udelukke noget fra sin kost, men man kan justere sine mængder - vi har skrevet mere om dette her

 

Gluten er forresten et protein - det kan man lige tænke over næste gang, man undgår gluten, fordi man er bange for sukker ;) 

 

I er altid velkomne til at spørge os om råd, vejledning eller inspiration.

Visninger: 245
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
Januar, nytårsforsæt og fancy kure

Er du (også) en af dem, der føler og synes, at december og alle julens godter og goder tog overhånd? 

Mener du (også) selv, at du har drukket for mange juleøl, spist flæskesteg for 17 mennesker og siddet stille alt for længe?

Føler du (også), at bukserne måske strammer lidt ekstra og dine ellers gode intentioner om en frisk rødkålssalat og ekstra løbeture blev i intentionsstadiet?

 

Er du nu (også) klar til at starte på en frisk? 

Nyt år(ti), ny start, ny mig, ny krop. 

 

Du er helt sikkert ikke alene. 

 

Du er måske allerede i gang med at planlægge, hvor længe du vil bandlyse sukker, pasta og vin. Måske har du også tænkt dig at stå op hver anden morgen kl. 5.30 for at nå en løbetur. Måske er du endda startet i et forløb hos en personlig træner, kostvejleder, detox-dronning eller juicer.

Måske synes du (også), det hele kan blive lidt for meget… igen i år.

 

Vi prøver ikke at provokere. Langt fra faktisk. Men vi vil rigtigt gerne forsøge at udvide din horisont, rykke til nogle tanker og (ønskescenariet) give dig brugbare, sunde vaner og tilgange til det vægttab, du har besluttet dig for at gennemgå. 

… eller andre mål. 

 

Først: hvorfor?

Det er fint at have et mål eller ønske om et (eksempelvis) vægttab, men det er vigtigt at finde ud af, hvorfor man ønsker at opnå netop dette.

Det er lige så vigtigt at være ærlig omkring dette - og ja, forfængelighed er helt okay.

 

Dernæst: vaner.

Lad være med at gå fra 0 til 100 på ét døgn. Det er uholdbart og betyder, at du bider i for sur en citron. Start i de små og forsøg evt. at tilføje frem for at fjerne: tænk på at tilføje flere grøntsager på din tallerken i stedet for at fjerne al pastaen.

 

Og herefter: lad være med at sulte dig selv.

Hvis du går og er sulten, er du mere tilbøjelig til i de sene eftermiddagstimer at inhalere hele dit køkkenskab. Det gælder altså ikke nødvendigvis om at spise mindre portioner, men om at spise mættende for færre kalorier - det er en hel snak for sig selv, som vi pt. kun overvejer at dykke ned i… 

 

Hvad er vores simpleste og mest tilgængelige forslag, der kræver mindst muligt af dig?

  • T-tallerken model: kulhydrater i form af pasta, brød og kartofler skal sammen med proteiner som kikærter, æg eller kød og en smule fedtstof fra eksempelvis olie, nødder og avocado skal fylde halvdelen af tallerken. Den anden halvdel skal fyldes af grøntsager - gerne så forskellige som muligt.

  • Bevæg dig lidt ekstra i hverdagen: øg dit NEAT (non-exercise-activity-thermogenesis) ved bl.a. at tage trappen, cykle i stedet for at køre og gå nogle småture i løbet af dagen. Her gælder både rengøring, indkøb, leg med børnene og tøjvask også. Faktisk er det al ikke-træning, som fylder mere på kalorie outputtet i dagligdagen.

  • Hold dig mæt: hverken skrupsulten eller propmæt. Lad være med at vente med at spise til aftensmaden, hvor du er sulten for et helt selskab - dette vil typisk resultere i en overspisning. Spis måske et lille mellemmåltid om eftermiddagen, hvis du føler behov for det eller synes, at sulten og cravings er svære at holde styr på senere på dagen.

 

Sidenote: 1.200 kcal/dagen er en dårlig idé, du skal ikke fortjene mad og du kan ikke leve uden kulhydrater.

Visninger: 171
0

Skrevet af - i Nyheder
Vores julefrokost

Dette indlæg bliver (med al sandsynlighed) årets sidste.

Vi har masser af beretninger, store nyheder og refleksioner, vi kunne skrive om; en flytning, julemarkedet, evalueringer og nye mål... men alt det gemmer vi lidt endnu. Der er nemlig masser af kød på!

 

I stedet vil vi kort fortælle jer om vores fantastiske julefrokost, der fandt sted på Østerbro sidste lørdag efter vores julemarked. Det var en fest uden lige og den perfekte afrunding på vores år 2019. Af hensyn til læserne og os selv, vil vi ikke kommentere på begivenheder efter kl. 23 ... vi havde travlt med at danse på bordene åbenbart.

 

Det fede ved sådanne arrangementer er, at vi bliver bekræftet i, hvor godt et team vi er. Også socialt. Vi havde skønt gensyn med "gamle" medarbejdere, afløsere og nye, snart velkendte ansigter. En perfekt blanding, der mundede ud i en begivenhedsrig aften.

 

Dagen startede som sagt med vores skønne julemarked - mere om det en anden dag, men reservér allerede nu den 5. december 2020 i Roskilde(!) - efter en lynende hurtig oprydning var vi klar til at køre mod Østerbro, hvor endnu flere af kollegaerne kom. Vi endte med en stærk stab på 18 personer, som ingen idé havde om, hvad der skulle ske derefter.

 

På Østerbro i Bentes lejlighed stod Tenderbar klar med en opsat bar i køkkenet og velsmagende cocktails en masse. Helt perfekt til at varme os på og komme i julestemning. I timerne her fik vi både skrevet en sang og besøg af en julemand med sækken fyldt af pakker. 

 

Efterhånden som sulten meldte sin ankomst, gik vi til ØsterGRO, hvor der ventede os en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Vi havde drivhuset for os selv, værten for os selv og hele 4(!) kokke kun til os. 

Selve tagterrassen er et kapitel for sig selv, men alt er biodynamisk og dyrket lokalt - hvis ikke på taget - og på vejen til toilettet kan man hilse på kaniner og høns. Der kan man snakke om jord-til-bord-oplevelser!

Vi fik serveret en varm æblecider, skønne økologiske vine og en house made julesnaps til at skylle de mange retter ned med. Menuen bestod af tre appetizers, to forretter, en hovedret og en dessert. Der var en rød tråd igennem hele menuen og servicen var i top. Vi manglede ingenting!

 

Østergro er både en tagfarm og CSA (community supported agriculture), og så laver de eminent mad.

 

Efterfølgende tog vi en tur på Café Bopa på Østerbro, hvor der ventede (endnu flere) lækre drinks og snak, førend nogle begav sig videre på eventyr. 

 

Vi har taget masser af smukke billeder fra aftenen og dens menu, men vi holder dem for os selv. De skal nemlig nydes med særlige minder om en dejlig aften.

 

 

Slutteligt vil vi ønske jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår. 

Og tusinde tak til alle, der kom forbi vores julemarked.

Faktisk bare: TAK!

Visninger: 216
0

Skrevet af - i Nyheder
Team Rynkeby Nordsjælland

Vi har en stor, glædelig nyhed at fortælle jer! 

Muligvis har vi allerede sagt det, men nu fortæller vi det igen - og mere detaljeret. 

Vi er en stolt sponsor af Team Rynkeby Nordsjælland, som er et velgørenhedscykelhold. Team Rynkeby støtter børn med kritiske sygdomme ved at lave store indsamlinger og rejse opmærksomhed ved bl.a. den årlige cykeltur hele vejen til Paris.

Alle pengene går til Børnecancerfonden og Lungeforeningen i Danmark og lignende organisationer i andre lande, og vi har sidste år ramt næsten 80 millioner kroner. Wow!

Pengene går til både forskning, behandling og andre tiltag for børnene. 

Deltagerne på de mange hold fra 8 forskellige lande betaler selv alle udgifterne, hvilket løber op i en del penge. Heriblandt cykel, tøj, udstyr, hoteller, osv. 

Og så er det helt almindelige motionscyklister, der brænder for at hjælpe - og udfordre sig selv!

I løbet af en Rynkeby-sæson afholdes der typisk flere velgørenhedsevents, masser af træning i al vind og vejr, en hel del møder omkring indsamling af sponsorater og ikke mindst årets store “Skoleløbet”, hvor folkeskolebørn kan være med til at samle penge ind via løb.

Vi er umådeligt stolte af dette!

Men hvordan bidrager vi så?

Bente skal s***e cykle hele turen med! Du husker måske, at hun sidste år lavede maden på ødemarker og gårdspladser hele vejen derned - den tjans tager Morten i år.

Vi sender altså 3 personer afsted i år; en rytter, en kok og en fysioterapeut (Maja).

Derudover har vi exceptionelle leverandører, der igen i år donerer naturalier til vores tur.

Du kan læse mere om Team Rynkeby her, og støtte Bentes direkte indsamling her

 

1274 600547689980001 1923961295 n

Visninger: 286
0

Skrevet af - i Uncategorized
Spis bæredygtigt

Hvordan kan man spise bæredygtigt? og hvad vil det egentligt sige? og hvad betyder “bæredygtig” egentligt?

For os er bæredygtighed både for krop og miljø. 

Bæredygtighed er pr. definition “sikring af holdbare positive resultater uden ødelæggelse af det foreliggende grundlag” (Den Danske Ordbog

Dette gælder selvfølgelig miljøet, som jo er et velkendt emne i medierne for tiden. Vi vil gerne bidrage med, hvad vi kan, hvorfor vi også er certificeret med REFOOD-label. 

Vi mindsker madspild alt det, vi kan. Vi handler råvarer efter sæson og helst aldrig oversøisk. Desuden vægter vi dyrevelfærd meget højt og bruger bl.a. kun økologiske æg. Til rengøring og opvask bruger vi kan Svanemærkede produkter. 

Men det er også vigtigt at være bæredygtig med sin krop. Frisk luft, motion og ikke mindst kosten er væsentlige faktorer i en bæredygtig krop.

Men hvordan spiser man bæredygtigt?

COOP har lavet en ny Madpyramide. Den er ret enkel: den kombinerer både klima og krop. Vi er faktisk ret vilde med den! 

Intet er forbudt - det handler om mængder. Præcis ligesom med smør, chokolade og broccoli.

Enkle råd:

  • Spis masser af grøntsager, kartofler, frugt og fuldkornsprodukter. Og drik vand fra hanen!
  • Spis lidt mindre af fjerkræ, fisk og mejeriprodukter og endnu mindre af rødt kød.
  • Spis så vidt muligt af lokale råvarer eller produkter, der ikke skal transporteres alt for langt fra din dagligvarebutik. 

Du kan se Madpyramiden her.  

 

Har du brug for lidt gode råd, så tøv ikke med at kontakte os eller hive fat i os under frokosten!

Visninger: 185
0

Skrevet af - i Nyheder
Julemarked 2019

NYHED!

 

Peter Philipsen fra Kim Larsen Jam spiller op til dans

 

Til vores julemarked den 7/12 fra 11-14 spiller Peter Philipsen op til julebal med masser af god musik fra selveste Kim Larsen.

Stemningen bliver fantastisk og vi glæder os til at lange spandevis af varm gløgg og helt friskbagte æbleskiver ud til jer.

 

Som noget nyt giver vi jer i år også muligheden for at købe en kop varm Nespresso-kaffe med en hjemmebagt småkage til.

 

Ses vi?

Visninger: 217
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - november

Vi er nået til november og bladene på træerne - og dem på jorden - har for alvor skiftet farve. Det har månedens råvare også.

Tranebær er smukke, lækre og har en karakteristisk smag. Og de kan bruges til andet end Cosmopolitans og urinvejsinfektioner.

Tranebærbuskene vokser vildt på den nordlige halvkugle og har gjort dette i flere tusinde år på hederne. Lige nu fås de allerbedst danske!

De røde bær indeholder masser af antioxidanter og C-vitamin, så der er god grund til at dykke ned og spise rigeligt af dem. Også de friske - vi spiser typisk kun de tørrede herhjemme.

Du kan bruge tørrede tranebær som alternativ til rosiner, da der er en smule mere syrlige. Brug dem i bagning som små rugbrødsboller med mørk chokolade, tranebær og mandler, i skønne cookies og som et opløftende drys på salaten.

Brug de frosne i drinks, som kompot til fjerkræ, i marmelade til osten eller som isterninger i vandet, hvor de giver en sprød smag!

De friske bær kan bruges i salater og er rigtigt gode til at bryde de fede vintersupper. Drys på kartoffelmosen, vend i råkosten, sylt dem til anden, honningmarinér dem og brug dem på yoghurt. Mums! 

Visninger: 191
0

Skrevet af - i Nyheder
JULEMARKED 2019

SÆT KRYDS I KALENDEREN!

 

 

Lørdag den 7/12 kl. 11-14 sætter vi gang i gløgg-gryden og æbleskivepanden igen.

 

Vi inviterer til årets julemarked hos B-lunch i Frederikssund, så kryds allerede nu dagen af.

Der er mulighed for at ose lidt i de forskellige boder, anskaffe et flot juletræ og nyde dejlig musik.

 

Hold øje med Facebook-begivenheden for at være opdateret omkring dagens aktiviteter og tilbud.

 

Vi glæder os - ho ho ho!

 

Læs om sidste års julemarked her

Visninger: 206
0

Skrevet af - i Holdet bag
Mere end bare frokost

Hvad er en frokost egentligt?

Hvorfor spiser vi egentligt frokost?

Hvordan kan man få mest ud af sin frokost?

Det er faktisk spørgsmål, som vi jævnligt stiller os selv oppe i køkkenet. For hvad er det egentligt og hvad vil vi gerne servere for jer, når vi laver en frokost. 

Ifølge Den Danske Ordbog er frokost pr. definition det måltid, der indtages midt på dagen eller den længere pause på en arbejdsplads, hvor medarbejderne typisk spiser et måltid. Men vi synes, det skal kunne noget mere.

For os skal maden smage af noget, det skal give ny energi og så skal det være en reel pause fra arbejdet, som hovedet oftest har brug for på dette tidspunkt. 

Derfor sammensætter vi frokostbuffeten, så du selv kan kreere lige den frokost, der passer til dine behov. 

Vi har dygtige kokke, der hver dag står foran gaskomfuret for at kvalitetssikre den varme ret. Vi har leverandører, som vi med god grund stoler på og som leverer fantastiske råvarer og produkter til os, der smager fantastisk. 

For os er frokost ikke bare frokost! 

Det skal være en oplevelse, man kan glæde sig til og over. Hver dag. 

 

Du kan læse mere om vores Firmafrokost og Frokostordning vil at klikke på ordene!

Visninger: 226
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - oktober

Oktober står for døren og nu banker efterårets hyggelige stunder for alvor på. Det er skønt og man kan næsten ikke undgå at mærke den varme kop, vindens rusken udenfor og tæppet, der luner i stuen, som er oplyst af levende lys. 

Og der er ikke meget, der smager mere af efterår og hygge end danske blommer. Derfor er netop blommerne denne måneds råvare - selvom de faktisk har gjort sig sin ret de sidste par måneder allerede.

 

Blommen er sød og saftig, og så indeholder den både E-vitamin og Kalium, så den kan andet end bare at smage skønt. 

 

Vidste du, at blommen faktisk smager af mindre, når den har været i køleskabet?
Men hvis den kommer ud en times tid før spisning, så er smagen vendt tilbage!

 

Du kan bruge blommen som erstatning for rabarber i en skøn efterårs trifli, bagt med kanelcrumble og serveret med vaniljeis, som marmelade til ost eller i en frisk efterårssalat med valnødder og gedeost. 

Den er faktisk rigtig god i det salte køkken også - selvom det er utraditionelt. 

 

Savner du lidt inspiration, så tøv ikke med at tage fat i os! 

 

Hvordan kan du bedst lide dine blommer?

Visninger: 236
0

Skrevet af - i Samarbejdspartnere

Fredag den 13/9 var ikke så skræmmende, som det kan lyde. 

Vi fik nemlig lov til at være med hele dagen til Campus XL i Frederikssund!

Campus XL er en ny tradition, hvor unge skoleelever får muligheden for at snakke med virksomheder og erhvervsaktive samt studerende på forskellige erhvervsuddannelser i Frederikssund. 

Her kan de stille en masse spørgsmål og høre, hvordan deres fremtidsmuligheder er, samt få indblik i, hvordan de forskellige fag udarter sig. 

 

Vi synes, det er et vigtigt koncept!

 

b-lunch campus frederikssund buffet finger food tapas

Igen i år fik vi lov at være med.

Fra klokken lidt i 12 stod vi klar med en buffet af “finger food” i loungen for alle dem, der havde en stand. 

Buffeten bød på lækre, hjemmelavede frikadeller, crudites med ranch dressing, kyllingespyd med satay sauce, foccacia med pulled pork, vandbakkelser med avocadocreme og italiensk skinke, wraps med bagt laks, vegetar udgaver samt en fudgy brownie og varm kaffe.

Et almindeligt klasselokale blev forvandlet til en lounge.

Intet mindre kunne gøre det, når de tålmodige sjæle skulle opvartes i pauserne!

Herefter stod menuen på grillede gourmet burgers til de unge. 

Fra klokken 15 af og frem grillede vi 600 bøffer og serverede burgers med bl.a. hjemmelavet mayo i brioche brød til de unge, stadeholderne og hvem der ellers kom forbi. 

Det var sjovt. Der var fart på. Vi glæder os til at gøre det igen!

 

b-lunch catering levering servering frederikssund

 

Du kan også læse mere om arrangementet her: https://www.campusxl.dk

Visninger: 257
0

Skrevet af - i Nyheder
Må vi servere din frokostpause?

Vi søger nye kunder med tilhørende køkken, hvorfra vi kan tilberede og servere lækre, friske frokoster til at forkæle medarbejdere og give ny energi til resten af arbejdsdagen.

Fra køkkenet vil vi også skulle kunne levere mad til vores kunder ude af huset. 

 

Vi serverer frokostpauser med jord-til-bord oplevelser, der inspirerer til de gode samtaler og giver energi til resten af dagen

 

Hvad tilbyder vi?

På vores typiske frokostbord finder I:

  • dagens varme ret, som vi selv har lavet helt fra bunden og smagt til med ekstra kærlighed
  • 3-4 blandede, sprøde salater af både traditionelle og spændende råvarer
  • 3 slags delikat pålæg, som enten er hjemmelavet eller købt direkte fra kvalitetssikre leverandører samt tilbehør hertil
  • friskbagt fuldkornsrugbrød og groft surdejsbrød

 

Derudover serverer vi oste, økologisk smør, hjemmebagt onsdagskage og serverer gerne til ekstra møder og sammenkomster.

 

Har I ikke et køkken til rådighed, men ønsker I stadig en skøn frokost? 
Bare rolig - vi leverer også gerne til Hovedstadsområdet!

 

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud!

 

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

23489446 

Visninger: 283
0

Skrevet af - i Nyheder
At være med på Team Rynkeby

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at Bente brugte den første uge af juli på at arbejde frivilligt for Team Rynkeby Nordsjælland for at støtte op om kritisk syge børn under Børnecancerfonden og Lungeforeningen. 

Hvis du nu ikke har fået læst om det og er blevet lidt nysgerrig, så kan du læse mere om det lige her

Ugen fløj af sted med højt humør og solskin i den gode sags tjeneste. Præcis, hvor mange penge der er blevet samlet ind gennem Team Rynkeby, bliver først offentliggjort i Ringe den 28. september, hvor checkene bliver doneret. 

At følge Team Rynkeby var og er en smuk ting. Sammenholdet, stemningen og sangene er stærkere end man lige skulle tro. De fleste ryttere har en helt særlig grund til at deltage og det kan mærkes, at det er ildsjæle, der tæsker løs på bakkerne i Champagne. 

Det er faktisk en oplevelse, som alle burde få - måske derfor vi gør det igen næste år!

At forlade Københavns Rådhusplads lige bag børn på cykler med lilla balloner for at trille ind foran Rigshospitalets børneafdeling med de skønne børn, der vinkede ud af vinduet. Selv mændene måtte fælde tårer. Det sætter livet i perspektiv!

At stå tidligt op hver dag var ingen sag, for kokken kunne sove en til to timer længere end derhjemme, at lave mad uden et køkken gik også fint, at bage brød på en grill, at skære tomater på en mark og at køre en stor kølebil blev alt sammen peanuts, når rytterne kom sultne og glade ind til frokosten. 

Men hvordan laver man lige frokost uden et køkken? Og nej, der blev ikke bare smurt leverpostejsmadder! 

Vi havde 2-3 klapborde, to gasgrille og et gasblus. Derudover havde vi dunke med vand, kølebil med alt pakket og klar samt pavilloner. Og mere behøver man faktisk ikke for at lave frisk frokost til 60 mennesker i 8 dage. 

Om menuen stod på sesamgrillet tun, pulled pork burger med brioche og coleslaw, grillet laks og svamperisotto eller revelsben med speltsalat, så blev det hele klaret i lader, på vinmarker og parkeringspladser gennem Europa hele vejen til Paris. 

Vi kunne skrive 100 sider propfyldt med sjove beretninger fra den tur og vise en million billeder. Men det gør vi ikke. 

Til gengæld vil vi bare sige, at vi er mega stolte af Bente og af resten af Rynkerne fra Nordsjælland (faktisk også fra resten af landet!) for deres indsats er med til at gøre en stor forskel for kritisk syge børn og deres familie. 

 

rynkeby team catering sponsor kantinedrift frokostlevering 2

Visninger: 421
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - september

Vi har ramt efteråret og vejret taget i betragtning har vi ramt det med 200 km/timen! 

Men det våde og småkolde vejr kan også noget. Det bringer nemlig de lækreste råvarer frem og ikke mindst indbyder det til levende lys, tæpper og lækre varme drikke. 

… hvis sensommeren altså ikke pludseligt vender tilbage. Man ved aldrig med det vejr!

Tilbage til de råvarer, der bare smager lidt ekstra lunt. 

September byder nemlig på en masse lækre sager og her vil vi snakke om kantareller

Friske kantareller har en smuk gul farve og en stærkere smag end andre svampe. Desuden er de rige på kostfibre, A-vitamin og kalium. De ændrer farve og tekstur, når de tørres eller fryses, men de smager stadig skønt!

Vidste du, at kantareller faktisk stadig bedst findes “vildt” og er svære at opdrætte? 

Vi elsker at bruge de lækre, gule sager i risotto, pastaretter, stegt i smør som tilbehør til kødet eller for at give umami-smag i de vegetariske retter, men de fungerer også fint i tærter, gryderetter eller i en skøn kantarel-sauce. 

Blev du også sulten?

Vi har hapset lidt info fra Råvareguiden og Coop’s Madpyramide

Visninger: 245
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - august

Sommeren synger allerede på sit sidste vers for denne gang, men sensommeren begynder at vise sin smukke side frem - i hvert fald hvis man skal tro på vejrudsigten.

Men den våde tid har bragt anden end mudder, skybrud og vandpytter med sig. 

Krebs

August måned byder nemlig på de lækreste krebs, hvilket jo passer perfekt til en lun sensommeraften på terrassen. Tilsat godt selskab og måske lidt kølig hvidvin. 

Krebs har et lavt indhold af kalorier, fedt og kulhydrat, men er en proteinbombe svarende til æg og lam. Den er en god spise, da den samtidig indeholder masser af gode mikronæringsstoffer som E-vitamin, jod, zink og selen. 

Den er brunlig, når den fanges, men skifter til en rød farve ved tilberedning. 

Det hummerlignende dyr skal tilberedes omtrent samme dag, som den fanges eller dagen efter, hvis den er frisk. Den er fantastisk i skaldyrssupper,  men er endnu mere lækker grillet til en let og sprød sommersalat. Man kan selvfølgelig også spise den kogt med en lille klat smør. Eller i krebsehalesalat med nypresset citron.

Vidste du, at …

  • krebs kan blive op til 20 år gamle?

  • hunkrebsen er freder 10 måneder om året?

  • krebs skifter skal flere gange om året, og det tager op til 10 dage, før den nye skal er hård nok.

  • krebsene er et skaldyr, der lever i ferskvand. 

  • i Sverige fejres krebsegilde hvert år i august.

 

Vi har fået hjælp fra Råvareguiden og Madpyramiden

Visninger: 256
0

Skrevet af - i Nyheder

B\loggen går på sommerferie

Indtil midten af august går B\loggen på sommerferie. Den skal samle inspiration, energi og masser af solstråler. 

Husk, at du stadig kan læse vores indlæg og finde lækre opskrifter til din sommer herinde. 

 

Hvad med en hjemmelavet parfait, koldskål eller mayo til at skrue lidt op for din grillaften?

 

Vi ønsker jer alle en dejlig sommer!

 

(Helt og aldeles stilhed kan vi nok ikke love, men vi skal nok gøre dig opmærksom på, når vi smider lidt nyt ud!)

Visninger: 331
0

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.

Seneste Blog Indlæg