Seneste indlæg

Skrevet af - i Nyheder

To go uge 14

 

Hvis ikke du allerede har set næste uges TO GO-menu, så kan du se den her.

 

Pris pr. kuvert: 50 DKK ex. moms

 

Velbekomme og tak for støtten!

Visninger: 11
0

Skrevet af - i Nyheder

corona covid-19 take away to go b-lunch roskilde catering

 

Det er ikke en hemmelighed, at vi også er hårdt ramt af den altoverskyggende COVID-19, som skyller ind over hele verden.

Derfor har vi lagt vores koncept om for en periode. TAKE AWAY / TO GO.

 

Vi har en hel masse køkkenkapacitet til overs, som vi gerne vil gøre brug af ved at hjælpe jer, der måske arbejder ekstra hårdt og meget i denne tid, der måske ikke har samme muligheder for at handle eller som kender nogen, der trænger til et ordentligt måltid.

 

Læs billedet godt i gennem og kontakt os endelig ved spørgsmål.

Vi tager også højde for allergener og præferencer ift. eksempelvis vegetar.

Visninger: 24
0

Skrevet af - i Nyheder
Endnu en sang om miljøet og bæredygtighed

De sidste par år har snakken i særdeleshed gået på og omkring miljøet og de skrækkelige miljøforandringer. Det kan virke overvældende, svært at begribe og endnu sværere at gøre noget ved.

 

Vi skal ikke være hellige, moralske eller synge jeres ører fulde - for det er der sikkert så mange andre, der gør også. Og det er jo ikke noget nyt.

Men er det, vi gør, så overhovedet nok? Kan vi gøre en forskel? Eller er det ligegyldigt?

Svaret er tja, ja og nej. 

Tja, fordi man altid kan gøre mere.

Ja, vi kan være med til at gøre en forskel.

Nej, det er ikke ligegyldigt.

 

Vi forsøger at mindske madspild hver dag og har bl.a. REFOOD-labelet. Derudover bruger vi så vidt muligt kun Svanemærkede produkter, køber bæredygtigt engangsservice og benytter os af sæsonens danske råvarer. Vi gør masser af småting udover disse, og det er vores opfattelse, at mange bække små … Gør vi alle sammen en lille ting eller flere endnu mindre ting, så kommer vi et godt stykke.

 

Vores nyeste tiltag er kokkeskjorter af kasserede duge fra danske restauranter. Det er De Forenede Dampvaskerier, der står bag idéen, og vi er stolte af at bære disse “nye” uniformer. 

Visninger: 71
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare -marts

Muligvis spår iPhone’s vejr-applikation om snevejr i den nærmeste fremtid. Muligvis når det at ændre sig et par gange. Muligvis virker vejret ikke helt til det endnu, men det er faktisk pr. måned blevet forår

 

Er det ikke fantastisk?

 

Fuglene begynder at synge mere og mere igen, det er allerede meget længere lyst og der er ikke længe til, vi forhåbentligt kan se de smukke kirsebærtræer blomstre på ny.

 

Det er marts og det betyder, at vi skal tage hul på endnu en sæsonpræget råvare. I denne måned skal vi snakke lidt om radisen

Den er frisk i smagen og knasende sprød… og findes faktisk i mange varianter.

 

Radisen er typisk rød udenpå og hvid indeni, og faktisk kan man spise både knold og blade. Den stammer fra Kina, men fandt vejen til os helt tilbage i 1600-tallet.

 

Man ser typisk radisen anvendt som pynt på smørrebrødet, og det er egentligt en skam, fordi den smager så godt. Prøv eksempelvis en sprød salat med rygeost, rå radiser som en snack (evt. med lidt salt på) eller du kan snitte de store radise-typer og stege dem som tilbehør til middagen.

 

Radisen består primært af vand og dertil både kostfibre, C-vitamin, calcium, magnesium og kalium, så foruden at være lækre, så giver de et godt skud på sundhedskontoen.

 

Den sprøde sag kan holde sig en lille uge i køleskabet, hvis toppen nippes af og de ikke opbevares tæt sammen med tomater, æbler eller agurk.

Du kan også dyrke dem selv! De vokser fint i det danske klima - særligt lige nu, hvor økologiske, danske radiser har det allerbedst.

 

 

 

Kilder: råvareguiden og madensverden

Visninger: 72
0

Skrevet af - i Nyheder

Vi kender det alle. Nogle gange kan det føles som om, der bare ikke er nok timer i døgnet... 

 

Derfor har vi nu givet dig muligheden for at undgå lange køer i supermarkedet, forceret kreativitet efter en lang arbejdsdag og baksen med gryder, pander og stor opvask hver aften.

Du kan nemlig købe en billig, velsmagende omgang hverdagsmad hos os!

 

Se menuen her

 

Hvordan foregår det så?

Du kan bestille maden op til 2 dage før kl. 10, og så kan du hente det i din kantine på dagen. Herefter skal maden blot opvarmes om aften og du har sparet tid!

 

Hvad koster det så?

Det koster kun 50 kr pr. portion og vi sørger for, at det både er mættende, sundt og smager godt. Uden for mange dikkedarer.

 

Du bestiller på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - her kan du også stille spørgsmål og høre mere. Har du nogen allergier, kan du også skrive til os der. 

 

aftensmad eksempel b-lunch kantuine

Her ser du et eksempel fra uge 7: skinkeschnitzler med brasede kartofler, svampe og broccoli. Mums!

Visninger: 120
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
Et skud D-vitamin

Det er jo ingen hemmelighed, at solens stråler er en sjældenhed i disse mørke tider. Desværre. Hvis du er én af mange, som heller ikke har mulighed for at rejse syd på og langt væk for at fange solskin, varme og lys, så kan du med god grund læse med her!

 

For solen giver masser af D-vitamin, men hvorfor er den egentlig vigtig?

Vitaminer er ikke-energigivende (læs: uden kalorier) kemiske forbindelser, der har en funktion i kroppen, og som vi ikke selv kan danne.

D-vitamin er fedtopløseligt og er vigtig for vores knogler. Det er med til at danne hormoner, som kan øge calciumniveauet og dermed knoglemineraliseringen, hvis denne er for lav. Det er også en væsentlig faktor for muskelfunktionen og styrker immunforsvaret.

 

Mangler du D-vitamin? Symptomerne på mangel af D-vitamin er bl.a. smerter i og svækkelser af knogler og muskler hos voksne mennesker, mens det hos børn viser sig ved manglende mineralisering af knoglerne. 

 

Solens UV-b-stråler er en primær kilde til D-vitaminet, men hvordan kan du selv sørge for at få dækket dit behov her over vinteren? 

  1. Sørg for at sug al den solskin, du kan. Er solen fremme, så kom ud! 

  2. Spis fed fisk

  3. Tag det som tilskud*

  4. Drik (ko-)mælk

  5. Spis også æggeblommen

 

*bør kun indtages, hvis du er i underskud

 

Du kan læse mere om D-vitaminet og mangel på det på Sundhed.dk

Visninger: 154
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - februar

Det føles jo næsten som om, at juleaften var i går, og alligevel er duften af æbleskiver og lun gløgg long gone… 

Kalenderen skriver februar og vi er derfor klar med (for os) årets første månedens råvare. 

I denne måned er den aromatisk, fyldt med smag og aldeles velkendt. Vi skal nemlig snakke lidt om timian.

Selve planten bliver omkring 30 cm høj og har fine lilla eller hvide blomster. Der findes et utal af variationer, men vi kender bedst den “klassiske” og citrontimian, der begge oprindeligt stammer fra Sydeuropa, men sagtens kan klare sig på vores nordlige breddegrader, hvor den også vokser vildt. 

Timian betyder på græsk “mod” eller “livskraft” og dens æteriske olier er kendt over mange årtusinder. Om den i dag giver livskraft, ved vi ikke, men den giver masser af kraftig smag. 

 

Hvordan bruger vi den? 

Vi er rigtigt glade for at bruge timian i marinade og stegt med kylling. Ellers gør de fine grene sig perfekt med ovnstegte kartofler. 

Vi elsker også at drysse fisken med bl.a. citrontimian, lave timianolie til at dryppe på suppe, i kryddersmør og nogle laver sågar timian-te mod hoste.

 

Her ser i vores lækre timian. Hvilken er din favorit?

timian råvare månedens b-lunch virksomhedsfrokost

 

Vi blev i dag inspireret af Arla.

Visninger: 133
0

Skrevet af - i Nyheder

Det er altid lidt med blandede følelser, at man ser tilbage på det år, der lige har været. 

 

Hvad er der sket?

Hvad har vi lært?

Hvad tager vi med videre?

Hvad lader vi ligge?

 

Det kan både fremstå vemodigt og fyldt med håb for fremtiden. 

Men hvad så, når vi i B-lunch tænker tilbage på det forgangne år… da vi startede år 2019, vidste vi ikke, at vi den dag i dag er et helt andet sted.

Vi startede året som så mange andre - og som i år - med at brokke os en smule over januar-kurene og alle vægttabsidéerne. Herefter bagte vi lækre, svenske fastelavnsboller og tog en hel dag på en intens teambuilding

Netop teambuildingen har vi ikke sluppet endnu. Morten, Maja og Bente fortsatte nemlig i et ledelsesforløb og idéer og engagement har blomstret siden.

Det var også i 2019, vi forsøgte os med skarpe forklaringer om halvfyldte fade og madspild. Det blev også året, hvor Team Rynkeby Nordsjælland kom helt ind under huden på os. For alvor. Vi blev store sponsorer og sendte endda en kok med på deres tur til Paris. Vi gør det samme i år… en lille teaser, hvis du ikke allerede har lugtet lunten. 

Husk forresten, du kan smide et lille bidrag afsted her

Inden vi fik set os om, stod vi midt i julemarked, julefrokost og bæredygtighed. Og flytning. 

 

År 2019 var udfordrende, foranderligt og ikke mindst lærerigt. Hvad 2020 bringer, ved vi ikke endnu, men vi er klar og vi glæder os. Vi starter fra et helt nyt og fantastisk sted.

 

Hvordan var dit år 2019?

Visninger: 147
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
Kulhydrater, carbs og farlig spaghetti

Vi har hørt det mange gange før og overhører det også ofte, hvorfor vi føler os en smule nødsaget til at påtale dette emne. Både fordi vi serverer din frokost, men også fordi vi selv er meget sundhedsbevidste… nogle af os i hvert fald.

 

Sundhed spænder bredt og er svært at definere. Det er nok egentligt meget individuelt, hvordan man tolker sundhed, og WHO har for mere end 70 år siden lavet en bred definition: sundhed er en tilstand af fuldstændig fysisk, mental og social velbefindende og ikke blot fravær af sygdom eller svækkelse.

Vi vil ikke gå mere ind i dette, men egentligt blot lytte til ernæringseksperter (dem med uddannelse) og vores egen sundhedsprofessionelle kollega.

 

For hvornår har kartofler nogensinde gjort noget ondt ved nogle? 

Eller pasta? Eller ris? 

Hvornår er æbler blevet farlige og rugbrød fedende?

Svaret: når man spiser for meget af det.

 

Hvornår er det for meget? Det varierer fra person til person og fra råvare til råvare. Igen handler det altså om mængderne.

 

1 gram kulhydrat indeholder omkring 4 kcal. Det samme gør protein. Fedt derimod indeholder omkring 9 kcal pr gram og alkohol 7 stykker.

Desuden er det noget nær umuligt at spise rene makronæringsstoffer, med mindre man selvfølgelig drikker ren olie eller lignende. Der vil i 9/10 tilfælde altid være en lille komponent af de andre typer, selvom der i eksempelvis kylling vil være en overvægt af protein.

Hvis vi lige holder fokus på de kære kulhydrater et øjeblik… 

De er et vidt begreb og findes i mange afskygninger. Det er bl.a. kulhydrater (cellulose), som giver planter en hård stilk, det findes også som mælkesukker i form af laktose og som fructose i frugt. Der er intet giftigt eller særligt farligt ved nogle af disse - såfremt man ikke er allergisk vel at mærke!

 

Kulhydrater er sukker, sukker er kulhydrater. Alle former for kulhydrater kan brydes ned til glukose, som er den simpleste form og den eneste, der kan optages i cellerne og give energi. Det er også den eneste form, der kan trænge gennem “muren” ind til hjernen, som faktisk arbejder allerbedst på netop dette.

(vi tager kostfibre en anden god gang - de er vigtige og mega gode for kroppen)

 

Men skal vi så spise hvidt bordsukker? Nej, helst ikke.

Hvorfor? Vi ville indtage for mange kalorier for at blive mætte, og dette vil medføre en vægtøgning, såfremt den ikke udlignes. 

Bevares… vi ville nok også savne nogle vitaminer og sådan. Detalje!

 

Kulhydrater er vores vigtigste energikilde. Protein er med til at opbygge og bevare vores muskelmasse. Fedt er vigtigt for bl.a. vores cellemembran. Alkohol har tendens til gode historier.

 

Vores pointe er: det er ikke nødvendigt at udelukke noget fra sin kost, men man kan justere sine mængder - vi har skrevet mere om dette her

 

Gluten er forresten et protein - det kan man lige tænke over næste gang, man undgår gluten, fordi man er bange for sukker ;) 

 

I er altid velkomne til at spørge os om råd, vejledning eller inspiration.

Visninger: 311
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
Januar, nytårsforsæt og fancy kure

Er du (også) en af dem, der føler og synes, at december og alle julens godter og goder tog overhånd? 

Mener du (også) selv, at du har drukket for mange juleøl, spist flæskesteg for 17 mennesker og siddet stille alt for længe?

Føler du (også), at bukserne måske strammer lidt ekstra og dine ellers gode intentioner om en frisk rødkålssalat og ekstra løbeture blev i intentionsstadiet?

 

Er du nu (også) klar til at starte på en frisk? 

Nyt år(ti), ny start, ny mig, ny krop. 

 

Du er helt sikkert ikke alene. 

 

Du er måske allerede i gang med at planlægge, hvor længe du vil bandlyse sukker, pasta og vin. Måske har du også tænkt dig at stå op hver anden morgen kl. 5.30 for at nå en løbetur. Måske er du endda startet i et forløb hos en personlig træner, kostvejleder, detox-dronning eller juicer.

Måske synes du (også), det hele kan blive lidt for meget… igen i år.

 

Vi prøver ikke at provokere. Langt fra faktisk. Men vi vil rigtigt gerne forsøge at udvide din horisont, rykke til nogle tanker og (ønskescenariet) give dig brugbare, sunde vaner og tilgange til det vægttab, du har besluttet dig for at gennemgå. 

… eller andre mål. 

 

Først: hvorfor?

Det er fint at have et mål eller ønske om et (eksempelvis) vægttab, men det er vigtigt at finde ud af, hvorfor man ønsker at opnå netop dette.

Det er lige så vigtigt at være ærlig omkring dette - og ja, forfængelighed er helt okay.

 

Dernæst: vaner.

Lad være med at gå fra 0 til 100 på ét døgn. Det er uholdbart og betyder, at du bider i for sur en citron. Start i de små og forsøg evt. at tilføje frem for at fjerne: tænk på at tilføje flere grøntsager på din tallerken i stedet for at fjerne al pastaen.

 

Og herefter: lad være med at sulte dig selv.

Hvis du går og er sulten, er du mere tilbøjelig til i de sene eftermiddagstimer at inhalere hele dit køkkenskab. Det gælder altså ikke nødvendigvis om at spise mindre portioner, men om at spise mættende for færre kalorier - det er en hel snak for sig selv, som vi pt. kun overvejer at dykke ned i… 

 

Hvad er vores simpleste og mest tilgængelige forslag, der kræver mindst muligt af dig?

  • T-tallerken model: kulhydrater i form af pasta, brød og kartofler skal sammen med proteiner som kikærter, æg eller kød og en smule fedtstof fra eksempelvis olie, nødder og avocado skal fylde halvdelen af tallerken. Den anden halvdel skal fyldes af grøntsager - gerne så forskellige som muligt.

  • Bevæg dig lidt ekstra i hverdagen: øg dit NEAT (non-exercise-activity-thermogenesis) ved bl.a. at tage trappen, cykle i stedet for at køre og gå nogle småture i løbet af dagen. Her gælder både rengøring, indkøb, leg med børnene og tøjvask også. Faktisk er det al ikke-træning, som fylder mere på kalorie outputtet i dagligdagen.

  • Hold dig mæt: hverken skrupsulten eller propmæt. Lad være med at vente med at spise til aftensmaden, hvor du er sulten for et helt selskab - dette vil typisk resultere i en overspisning. Spis måske et lille mellemmåltid om eftermiddagen, hvis du føler behov for det eller synes, at sulten og cravings er svære at holde styr på senere på dagen.

 

Sidenote: 1.200 kcal/dagen er en dårlig idé, du skal ikke fortjene mad og du kan ikke leve uden kulhydrater.

Visninger: 209
0

Skrevet af - i Nyheder
Vores julefrokost

Dette indlæg bliver (med al sandsynlighed) årets sidste.

Vi har masser af beretninger, store nyheder og refleksioner, vi kunne skrive om; en flytning, julemarkedet, evalueringer og nye mål... men alt det gemmer vi lidt endnu. Der er nemlig masser af kød på!

 

I stedet vil vi kort fortælle jer om vores fantastiske julefrokost, der fandt sted på Østerbro sidste lørdag efter vores julemarked. Det var en fest uden lige og den perfekte afrunding på vores år 2019. Af hensyn til læserne og os selv, vil vi ikke kommentere på begivenheder efter kl. 23 ... vi havde travlt med at danse på bordene åbenbart.

 

Det fede ved sådanne arrangementer er, at vi bliver bekræftet i, hvor godt et team vi er. Også socialt. Vi havde skønt gensyn med "gamle" medarbejdere, afløsere og nye, snart velkendte ansigter. En perfekt blanding, der mundede ud i en begivenhedsrig aften.

 

Dagen startede som sagt med vores skønne julemarked - mere om det en anden dag, men reservér allerede nu den 5. december 2020 i Roskilde(!) - efter en lynende hurtig oprydning var vi klar til at køre mod Østerbro, hvor endnu flere af kollegaerne kom. Vi endte med en stærk stab på 18 personer, som ingen idé havde om, hvad der skulle ske derefter.

 

På Østerbro i Bentes lejlighed stod Tenderbar klar med en opsat bar i køkkenet og velsmagende cocktails en masse. Helt perfekt til at varme os på og komme i julestemning. I timerne her fik vi både skrevet en sang og besøg af en julemand med sækken fyldt af pakker. 

 

Efterhånden som sulten meldte sin ankomst, gik vi til ØsterGRO, hvor der ventede os en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Vi havde drivhuset for os selv, værten for os selv og hele 4(!) kokke kun til os. 

Selve tagterrassen er et kapitel for sig selv, men alt er biodynamisk og dyrket lokalt - hvis ikke på taget - og på vejen til toilettet kan man hilse på kaniner og høns. Der kan man snakke om jord-til-bord-oplevelser!

Vi fik serveret en varm æblecider, skønne økologiske vine og en house made julesnaps til at skylle de mange retter ned med. Menuen bestod af tre appetizers, to forretter, en hovedret og en dessert. Der var en rød tråd igennem hele menuen og servicen var i top. Vi manglede ingenting!

 

Østergro er både en tagfarm og CSA (community supported agriculture), og så laver de eminent mad.

 

Efterfølgende tog vi en tur på Café Bopa på Østerbro, hvor der ventede (endnu flere) lækre drinks og snak, førend nogle begav sig videre på eventyr. 

 

Vi har taget masser af smukke billeder fra aftenen og dens menu, men vi holder dem for os selv. De skal nemlig nydes med særlige minder om en dejlig aften.

 

 

Slutteligt vil vi ønske jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår. 

Og tusinde tak til alle, der kom forbi vores julemarked.

Faktisk bare: TAK!

Visninger: 242
0

Skrevet af - i Nyheder
Team Rynkeby Nordsjælland

Vi har en stor, glædelig nyhed at fortælle jer! 

Muligvis har vi allerede sagt det, men nu fortæller vi det igen - og mere detaljeret. 

Vi er en stolt sponsor af Team Rynkeby Nordsjælland, som er et velgørenhedscykelhold. Team Rynkeby støtter børn med kritiske sygdomme ved at lave store indsamlinger og rejse opmærksomhed ved bl.a. den årlige cykeltur hele vejen til Paris.

Alle pengene går til Børnecancerfonden og Lungeforeningen i Danmark og lignende organisationer i andre lande, og vi har sidste år ramt næsten 80 millioner kroner. Wow!

Pengene går til både forskning, behandling og andre tiltag for børnene. 

Deltagerne på de mange hold fra 8 forskellige lande betaler selv alle udgifterne, hvilket løber op i en del penge. Heriblandt cykel, tøj, udstyr, hoteller, osv. 

Og så er det helt almindelige motionscyklister, der brænder for at hjælpe - og udfordre sig selv!

I løbet af en Rynkeby-sæson afholdes der typisk flere velgørenhedsevents, masser af træning i al vind og vejr, en hel del møder omkring indsamling af sponsorater og ikke mindst årets store “Skoleløbet”, hvor folkeskolebørn kan være med til at samle penge ind via løb.

Vi er umådeligt stolte af dette!

Men hvordan bidrager vi så?

Bente skal s***e cykle hele turen med! Du husker måske, at hun sidste år lavede maden på ødemarker og gårdspladser hele vejen derned - den tjans tager Morten i år.

Vi sender altså 3 personer afsted i år; en rytter, en kok og en fysioterapeut (Maja).

Derudover har vi exceptionelle leverandører, der igen i år donerer naturalier til vores tur.

Du kan læse mere om Team Rynkeby her, og støtte Bentes direkte indsamling her

 

1274 600547689980001 1923961295 n

Visninger: 323
0

Skrevet af - i Uncategorized
Spis bæredygtigt

Hvordan kan man spise bæredygtigt? og hvad vil det egentligt sige? og hvad betyder “bæredygtig” egentligt?

For os er bæredygtighed både for krop og miljø. 

Bæredygtighed er pr. definition “sikring af holdbare positive resultater uden ødelæggelse af det foreliggende grundlag” (Den Danske Ordbog

Dette gælder selvfølgelig miljøet, som jo er et velkendt emne i medierne for tiden. Vi vil gerne bidrage med, hvad vi kan, hvorfor vi også er certificeret med REFOOD-label. 

Vi mindsker madspild alt det, vi kan. Vi handler råvarer efter sæson og helst aldrig oversøisk. Desuden vægter vi dyrevelfærd meget højt og bruger bl.a. kun økologiske æg. Til rengøring og opvask bruger vi kan Svanemærkede produkter. 

Men det er også vigtigt at være bæredygtig med sin krop. Frisk luft, motion og ikke mindst kosten er væsentlige faktorer i en bæredygtig krop.

Men hvordan spiser man bæredygtigt?

COOP har lavet en ny Madpyramide. Den er ret enkel: den kombinerer både klima og krop. Vi er faktisk ret vilde med den! 

Intet er forbudt - det handler om mængder. Præcis ligesom med smør, chokolade og broccoli.

Enkle råd:

  • Spis masser af grøntsager, kartofler, frugt og fuldkornsprodukter. Og drik vand fra hanen!
  • Spis lidt mindre af fjerkræ, fisk og mejeriprodukter og endnu mindre af rødt kød.
  • Spis så vidt muligt af lokale råvarer eller produkter, der ikke skal transporteres alt for langt fra din dagligvarebutik. 

Du kan se Madpyramiden her.  

 

Har du brug for lidt gode råd, så tøv ikke med at kontakte os eller hive fat i os under frokosten!

Visninger: 211
0

Skrevet af - i Nyheder
Julemarked 2019

NYHED!

 

Peter Philipsen fra Kim Larsen Jam spiller op til dans

 

Til vores julemarked den 7/12 fra 11-14 spiller Peter Philipsen op til julebal med masser af god musik fra selveste Kim Larsen.

Stemningen bliver fantastisk og vi glæder os til at lange spandevis af varm gløgg og helt friskbagte æbleskiver ud til jer.

 

Som noget nyt giver vi jer i år også muligheden for at købe en kop varm Nespresso-kaffe med en hjemmebagt småkage til.

 

Ses vi?

Visninger: 248
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - november

Vi er nået til november og bladene på træerne - og dem på jorden - har for alvor skiftet farve. Det har månedens råvare også.

Tranebær er smukke, lækre og har en karakteristisk smag. Og de kan bruges til andet end Cosmopolitans og urinvejsinfektioner.

Tranebærbuskene vokser vildt på den nordlige halvkugle og har gjort dette i flere tusinde år på hederne. Lige nu fås de allerbedst danske!

De røde bær indeholder masser af antioxidanter og C-vitamin, så der er god grund til at dykke ned og spise rigeligt af dem. Også de friske - vi spiser typisk kun de tørrede herhjemme.

Du kan bruge tørrede tranebær som alternativ til rosiner, da der er en smule mere syrlige. Brug dem i bagning som små rugbrødsboller med mørk chokolade, tranebær og mandler, i skønne cookies og som et opløftende drys på salaten.

Brug de frosne i drinks, som kompot til fjerkræ, i marmelade til osten eller som isterninger i vandet, hvor de giver en sprød smag!

De friske bær kan bruges i salater og er rigtigt gode til at bryde de fede vintersupper. Drys på kartoffelmosen, vend i råkosten, sylt dem til anden, honningmarinér dem og brug dem på yoghurt. Mums! 

Visninger: 217
0

Skrevet af - i Nyheder
JULEMARKED 2019

SÆT KRYDS I KALENDEREN!

 

 

Lørdag den 7/12 kl. 11-14 sætter vi gang i gløgg-gryden og æbleskivepanden igen.

 

Vi inviterer til årets julemarked hos B-lunch i Frederikssund, så kryds allerede nu dagen af.

Der er mulighed for at ose lidt i de forskellige boder, anskaffe et flot juletræ og nyde dejlig musik.

 

Hold øje med Facebook-begivenheden for at være opdateret omkring dagens aktiviteter og tilbud.

 

Vi glæder os - ho ho ho!

 

Læs om sidste års julemarked her

Visninger: 238
0

Skrevet af - i Holdet bag
Mere end bare frokost

Hvad er en frokost egentligt?

Hvorfor spiser vi egentligt frokost?

Hvordan kan man få mest ud af sin frokost?

Det er faktisk spørgsmål, som vi jævnligt stiller os selv oppe i køkkenet. For hvad er det egentligt og hvad vil vi gerne servere for jer, når vi laver en frokost. 

Ifølge Den Danske Ordbog er frokost pr. definition det måltid, der indtages midt på dagen eller den længere pause på en arbejdsplads, hvor medarbejderne typisk spiser et måltid. Men vi synes, det skal kunne noget mere.

For os skal maden smage af noget, det skal give ny energi og så skal det være en reel pause fra arbejdet, som hovedet oftest har brug for på dette tidspunkt. 

Derfor sammensætter vi frokostbuffeten, så du selv kan kreere lige den frokost, der passer til dine behov. 

Vi har dygtige kokke, der hver dag står foran gaskomfuret for at kvalitetssikre den varme ret. Vi har leverandører, som vi med god grund stoler på og som leverer fantastiske råvarer og produkter til os, der smager fantastisk. 

For os er frokost ikke bare frokost! 

Det skal være en oplevelse, man kan glæde sig til og over. Hver dag. 

 

Du kan læse mere om vores Firmafrokost og Frokostordning vil at klikke på ordene!

Visninger: 257
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - oktober

Oktober står for døren og nu banker efterårets hyggelige stunder for alvor på. Det er skønt og man kan næsten ikke undgå at mærke den varme kop, vindens rusken udenfor og tæppet, der luner i stuen, som er oplyst af levende lys. 

Og der er ikke meget, der smager mere af efterår og hygge end danske blommer. Derfor er netop blommerne denne måneds råvare - selvom de faktisk har gjort sig sin ret de sidste par måneder allerede.

 

Blommen er sød og saftig, og så indeholder den både E-vitamin og Kalium, så den kan andet end bare at smage skønt. 

 

Vidste du, at blommen faktisk smager af mindre, når den har været i køleskabet?
Men hvis den kommer ud en times tid før spisning, så er smagen vendt tilbage!

 

Du kan bruge blommen som erstatning for rabarber i en skøn efterårs trifli, bagt med kanelcrumble og serveret med vaniljeis, som marmelade til ost eller i en frisk efterårssalat med valnødder og gedeost. 

Den er faktisk rigtig god i det salte køkken også - selvom det er utraditionelt. 

 

Savner du lidt inspiration, så tøv ikke med at tage fat i os! 

 

Hvordan kan du bedst lide dine blommer?

Visninger: 270
0

Skrevet af - i Samarbejdspartnere

Fredag den 13/9 var ikke så skræmmende, som det kan lyde. 

Vi fik nemlig lov til at være med hele dagen til Campus XL i Frederikssund!

Campus XL er en ny tradition, hvor unge skoleelever får muligheden for at snakke med virksomheder og erhvervsaktive samt studerende på forskellige erhvervsuddannelser i Frederikssund. 

Her kan de stille en masse spørgsmål og høre, hvordan deres fremtidsmuligheder er, samt få indblik i, hvordan de forskellige fag udarter sig. 

 

Vi synes, det er et vigtigt koncept!

 

b-lunch campus frederikssund buffet finger food tapas

Igen i år fik vi lov at være med.

Fra klokken lidt i 12 stod vi klar med en buffet af “finger food” i loungen for alle dem, der havde en stand. 

Buffeten bød på lækre, hjemmelavede frikadeller, crudites med ranch dressing, kyllingespyd med satay sauce, foccacia med pulled pork, vandbakkelser med avocadocreme og italiensk skinke, wraps med bagt laks, vegetar udgaver samt en fudgy brownie og varm kaffe.

Et almindeligt klasselokale blev forvandlet til en lounge.

Intet mindre kunne gøre det, når de tålmodige sjæle skulle opvartes i pauserne!

Herefter stod menuen på grillede gourmet burgers til de unge. 

Fra klokken 15 af og frem grillede vi 600 bøffer og serverede burgers med bl.a. hjemmelavet mayo i brioche brød til de unge, stadeholderne og hvem der ellers kom forbi. 

Det var sjovt. Der var fart på. Vi glæder os til at gøre det igen!

 

b-lunch catering levering servering frederikssund

 

Du kan også læse mere om arrangementet her: https://www.campusxl.dk

Visninger: 298
0

Skrevet af - i Nyheder
Må vi servere din frokostpause?

Vi søger nye kunder med tilhørende køkken, hvorfra vi kan tilberede og servere lækre, friske frokoster til at forkæle medarbejdere og give ny energi til resten af arbejdsdagen.

Fra køkkenet vil vi også skulle kunne levere mad til vores kunder ude af huset. 

 

Vi serverer frokostpauser med jord-til-bord oplevelser, der inspirerer til de gode samtaler og giver energi til resten af dagen

 

Hvad tilbyder vi?

På vores typiske frokostbord finder I:

  • dagens varme ret, som vi selv har lavet helt fra bunden og smagt til med ekstra kærlighed
  • 3-4 blandede, sprøde salater af både traditionelle og spændende råvarer
  • 3 slags delikat pålæg, som enten er hjemmelavet eller købt direkte fra kvalitetssikre leverandører samt tilbehør hertil
  • friskbagt fuldkornsrugbrød og groft surdejsbrød

 

Derudover serverer vi oste, økologisk smør, hjemmebagt onsdagskage og serverer gerne til ekstra møder og sammenkomster.

 

Har I ikke et køkken til rådighed, men ønsker I stadig en skøn frokost? 
Bare rolig - vi leverer også gerne til Hovedstadsområdet!

 

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud!

 

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

23489446 

Visninger: 312
0

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.

Seneste Blog Indlæg