Seneste indlæg

Skrevet af - i Nyheder

B\loggen går på sommerferie

Indtil midten af august går B\loggen på sommerferie. Den skal samle inspiration, energi og masser af solstråler. 

Husk, at du stadig kan læse vores indlæg og finde lækre opskrifter til din sommer herinde. 

 

Hvad med en hjemmelavet parfait, koldskål eller mayo til at skrue lidt op for din grillaften?

 

Vi ønsker jer alle en dejlig sommer!

 

(Helt og aldeles stilhed kan vi nok ikke love, men vi skal nok gøre dig opmærksom på, når vi smider lidt nyt ud!)

Visninger: 91
0

Skrevet af - i Nyheder
Sommerferieplanlægning

Sommerferietiderne nærmer sig og de fleste af os må jo nok indrømme, at vi glæder os lidt. Bare en lille smule altså, for vi elsker jo vores arbejde. Meeeen nogle dage uden et vækkeur, med lidt solskin og tid til at bryde ud af hverdagens rutiner lyder nu også dejligt. Bare for en stund!

Og ja, du læste rigtigt. Køkkenet går også på ferie.

Vi går på ferie alle sammen, men vi gør det på skift, så du kan roligt læne dig tilbage og nyde din frokostpause gennem hele sommeren.

Der kommer kun til at ske små ændringer og du kommer til at mærke meget lidt til det:

 • Maden - menuerne vil skrige af sommer og vi hiver ofte den store grill frem, men du kan stadig forvente nybagt rugbrød, salater og den sædvanlige onsdags godte over hele sommeren, vi gør det bare lidt mere simpelt og sommerligt.

 • Levering og servering - måske vil du møde et nyt eller et “gammelt” kendt ansigt i din kantine, når du skal spise din frokost, men vi lover, at du nok skal få din egen kantinefrøken tilbage igen, når hun har holdt sin velfortjente ferie.
  Det samme gælder leveringen - du kan muligvis få din frokost leveret af en anden end sædvanligt, men vi lover, de gør deres bedste og kommer med et smil.

 • B\loggen går lidt på ferie - opskrifter og blogindlæg må du vente spændt på til efter ferieperioden, men du kan stadig gå på opdagelse på hjemmesiden, hvor der ligger masser af lækre opskrifter og inspirerende indlæg. Den er tilbage igen til august.

Ellers kommer du ikke til at mærke noget til det. Det her er faktisk præcis, som vi plejer at gøre hvert eneste år. Så nyd din sommer, din frokostpause og duften af grill!

Visninger: 97
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - juni

Kalenderen har endeligt rundet det skarpe hjørne og sommeren er her nu officielt. Lad os håbe på, vejret følger med derefter og ikke maj måneds våde og kolde tendenser.

Sommertid er oftest og lig med grilltid og dertil hører selvfølgelig en masse lækre, grønne salater. Her findes der ikke noget bedre end babyleaves.

Babyleaves er egentligt en samlet betegnelse for mange forskellige, sprøde og spæde salattyper, som sammensættes af avleren, så både de milde og bitre smage kommer med. På sin vis er det jo en færdigblandet salat og dermed også den nemmeste version. Nemt især fordi salatbladene er så små, at man faktisk ikke behøver at snitte dem. De skal blot skylles!

Sæsonen for de små, friske og sprøde blade er netop lige nu, hvor de høstes og planten faktisk kan skyde op igen. Fordi bladene er så spæde og friske, er deres holdbarhed ikke voldsom lang, men lægges de i koldt vand inden servering, får de et nyt pift af sprødhed.

Lidt inspiration?

Man kan selvfølgelig altid bruge salaten, som den er eksempelvis i en lækker sandwich eller burger. Det kræver dog heller ikke meget arbejde for at opgradere den grønne spise: Vend i lidt olivenolie, drys med ristede mandler og tilføj blåbær, jordbær eller granatæblekerner.

Man kan også pifte den klassiske vandmelonsalat med feta op med de sprøde, grønne blade eller vende salaten med pesto, kolde (kogte) kartofler og asparges - evt. lidt fintsnittet rødløg. Det er i hvert fald nemt at tage med på stranden eller til sommerens picnics.

Visninger: 107
0

Skrevet af - i Holdet bag

Det er ofte nemt at finde sine egne fejl, mangler og begrænsninger. Vi kender i hvert fald tydeligt til vores egne. Det er sværere at se sine styrker og positive værdier fremhævet. I dag vil vi derfor understrege nogle af de ting, vi finder bedst ved vores lille, effektive virksomhed.

Direkte kontakt

Èn af vores væsentligste styrker er, at vi er tæt på jer som gæster hele tiden. Ringer du til os med spørgsmål eller andet, vil du altid få fat på én i køkkenet, som tidligere på dagen har stået og lavet netop din mad.

Vi ved, hvad der er i dressingen og hvor mange kilo gulerødder, der er i kødsaucen.

Mad fra bunden

Mayonnaisen laver vi selv efter denne opskrift hver gang, brødet bager vi på vores surdej hver eneste dag, de økologiske æg koger vi selv og bechamelen til lasagnen bager vi op helt fra bunden og smager til med muskat, til vi selv synes, den sidder lige i skabet. På den måde ved vi, hvad alt vores mad indeholder, men kan også kvalitetssikre den. Og vi vægter kvalitet meget højt.

 

Miljø

Vi går op i økologi og miljøet omkring os. Vi bruger kun Svanemærket håndsæbe, opvaskemiddel og rengøringsprodukter i vores køkken. Både for vores medarbejderes og hele verdens skyld.

Mere end bare frokost

Vi serverer frokostpausen - vi leverer ikke bare en omgang mad hver dag. Vi serverer den på fade, giver et smil med på vejen, vedlægger en menu og lægger op til gode samtaler. Vi kræser og kæler for maden, tænker den igennem, gør den spændende og tilsætter vores yndlingskrydderi: kærlighed.

Hvad er dine styrker? Husker du at huske dig selv på dem?

Visninger: 127
0

Skrevet af - i Holdet bag
Vi sender en kok afsted til Paris

TEAM RYNKEBY NORDSJÆLLAND - cykler for kritisk syge børn

Igen i år sponsorer vi hos B\lunch Team Rynkeby Nordsjællands cykeltur til Paris. Sidste år var vi med til at sponsorere taskerne, men i år gør vi noget lidt andet. Vi sender chefen med med.

 

Bente skal være kok og lave mad til de ca. 55 ryttere og 10 fra serviceteamet hele vejen derned. Derudover er Maja med som behandler/massør/fysioterapeut.

B\lunch har desuden sørget for naturalier i form af bl.a. lækkert kød fra vores slagter og mon ikke vores kære grøntmand, Kim Carlsson, fra K.C.Frugt smider et par æbler i puljen.

 

Sidste år blev der samlet 30 millioner kroner ind til Børnecancerfonden og Børnelungefonden og vi er meget stolte af at være en del af Team Rynkeby.

 

Rytterne cykler fra København den 29/6 og når til Paris den 6/7, hvor der sluttes af på en stor festplads og alle rytterne med stolte øjne kan møde deres familier.

På turen derned cykles der omkring 200 km hver dag. Her er indlagt små pauser og depoter, hvor serviceteamet disker op med frokost eller mellemmåltider, kolde drikke og lidt isposer til de hårdtarbejdende cyklister. Udover kokke og behandlere er der også marshalls og cykelmekanikere med på holdet.

TRNS 2019 sponsor b-lunch frokost

 

Vi glæder os og regner med, at det bliver en fest uden lige. Samtidig er vi stolte over at støtte de kritisk syge børn i Danmark.

Visninger: 271
0

Skrevet af - i Kost og sundhed
God energi til din træning

Vi vil ikke skære alle over en kam, men de fleste af os er fysisk aktive i vores fritid. Om det så er golf, cykelture, styrketræning, svømning, latin dans, løb, højdespring eller noget helt andet er ligegyldigt. De fleste af os bruger kroppen aktivt i løbet af dagen. Eller prøver på det!

Uanset om du skal til en eller anden form for træning eller ej, så er det vigtigt at få tanket godt op med god (og brugbar) energi til frokost. Især hvis din fysiske aktivitet ligger lige efter arbejde.

Og du kan være helt rolig.

Vi serverer nemlig masser af muligheder for dig, så du kan sammensætte dig din egen perfekte frokost, der passer til din eftermiddag.

Du har mulighed for masser af fibre og fuldkorn fra vores rugbrød, brød og vi vælger oftest fuldkornspasta.

Proteinerne får du sædvanligvis fra vores lækre pålæg, bønnerne i salaten og køddet fra den varme ret.

Derudover kan du tanke op på vitaminer, mineraler og alt det andet lækre stads - fedt og kulhydrater bl.a. - gennem vores salater, oste og tilbehør.

Skal du træne hårdt lige efter arbejde, er det en god idé at snige en ekstra skive rugbrød eller skefuld ris på tallerkenen.

Har du langt til aftensmaden og intet mellemmåltid, kan du tanke godt op på protein.

Føler du, at påsken eller andet har sat sit præg lidt for godt på sidebenene (vi kender det alle!), kan du lade mindst halvdelen af din tallerken være til det grønne.

Er du fuldstændig “ligeglad” og er du bare sulten, kan du sammensætte og spise lige det, du har lyst til.

Uanset hvad du vil tanke op til til frokost, så lover vi, at det smager skønt!


Visninger: 136
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare - maj

Endelig kan vi skrive maj-måned på. Selvom den indtil videre primært har været fyldt med regn, sne(!!!) og nattefrost, så skal man ikke benægte, at sommeren nu endelig er rigtigt tæt på, at træerne springer ud og at vi har smagt de første danske jordbær. Og de var gode, søde og smagte perfekt til den runde fløde!

 

Selvom både jordbær, asparges og rabarber er det oplagte valg til månedens råvare, så er der faktisk en anden rød sag, der overtager pladsen i dag: tomaten!

 

Den sprøde, saftige og sødmefulde lille sundhedsfrugt kan nemlig sagtens dyrkes her i Danmark og smager fantastisk i salat, på rugbrød eller bagt. Den kan faktisk det hele. Den elsker sol og varme, så et væksthus herhjemme gør underværker.

 

Tomaten er fyldt med antioxidant, vitaminer (C, K, A og E) og kalium. Og så er den meget let kaloriemæssigt, så du kan faktisk spise rigtigt meget tomat for meget få kalorier!

 

Det er jo faktisk en frugt og den stammer fra Sydamerika, men har efterhånden vundet hjerter i hele verden. Ketchup, caprese, salsa, butter chicken. Der er efterhånden ikke mange steder, hvor man ikke kan støde på den flotte, røde lækkerbisken. Den bruges også i det søde køkken efterhånden!

 

Vi anbefaler bl.a. at bage tomaterne i ovnen med olivenolie, parmesan og sort peber, at bruge den i chutney eller at spise den som den er med et drys salt, trøffelolie og cremet burrata.

Visninger: 151
0

Skrevet af - i Nyheder

B\LUNCH SØGER FERIEAFLØSER

Er du serviceminded, smilende og selvtænkende?
Vil du være en del af vores team?
Brænder du for at give andre en god dag?

Vi søger en glad og frisk medarbejder til at varetage kantiner i København, Gladsaxe og Hørsholm over sommerferien.
Særligt i ugerne 29-30-31-32-33. Der vil være mulighed for arbejde i andre ferier efterfølgende. 
Du skal ikke være bange for at tage fat og u skal helst være fyldt 18 år og have kørekort.

Dine arbejdsopgaver består i at servicere vores kunder og servere deres frokost, som vi leverer, hver dag.
Du skal få buffeten til at fremstå flot, fylde den op og sørge for opvask, oprydning og rengøring efterfølgende. 
Dine arbejdstimer ligger i mellem 10-15 og du arbejder ca. 3-4 timer ad gangen mandag til fredag.

Vi er en mindre virksomhed, der siden 2003 har leveret sund, hjemmelavet og drønlækker frokost til små og mellemstore virksomheder i hele Københavnsområdet. 
Du kan læse mere om os på www.b-lunch.dk https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tef/2/16/1f525.png"); background-repeat: no-repeat no-repeat;">

Visninger: 219
0

Skrevet af - i Tips og tricks
Stop madspild i et produktionskøkken

Hvad gør vi egentligt for at mindske madspild i vores køkken?

Vi kommer ikke udenom, at vi har et produktionskøkken og laver mad til mange mennesker hver dag. Derfor tager vi ansvar for at reducere madspild. Men hvad gør vi egentligt og hvad er muligt at gøre for et køkken som vores?

Først og fremmest sorterer vi vores affald. Vi betaler til at få hentet al madaffaldet. Dette bliver kørt afsted som bioaffald og bliver brugt til energi.

Madaffald vil i denne forbindelse være skralder, stilke og ender, der bliver skåret af. Vi smider nødigt mad ud.

Al madaffald kommer desuden i klare affaldssække, så vi hver dag, kan se, hvor meget vi smider ud. Der går oftest lidt sport i at smide så lidt ud som muligt!

Derudover sætter vi ikke for store portioner frem i kantinerne. Som vi har nævnt før, så må vi ikke servere lasagnen igen dagen efter, hvis den allerede har været fremme på buffeten. Derfor gemmer vi oftest lidt på godterne, så alt ikke kommer frem af en gang. Sådan holder det sig også bedst friskt.

Har vi rester tilbage er I altid velkommen til at tage dem med hjem - dette er dog på “eget ansvar”. Maden fejler ingenting og er nylavet, men det går ud over reglerne, hvis først det har været på buffeten. Kom endelig og spørg!

Sidst men ikke mindst kræver det en god kommunikation mellem jer og os. Er I færre den ene dag eller flere den anden, så justerer vi portionerne efter det. Vi giver ikke uendelige mængder mad med, da dette typisk ender i skraldespanden, men I må heller ikke mangle noget.

Vi har REFOOD mærket og vi er stolte af det.

Visninger: 181
0

Skrevet af - i Holdet bag
Bag om køkkenet - Kate

Det er på tide, I møder en af vores søde kantinemedarbejdere. I dag vil vi introducere jer for Kate - såfremt I ikke allerede er stødt på hende!

Kate har været hos os siden 2012 og er efterhånden en “gammel kending” i kantinerne. Faktisk har Kate mange års erfaring inden for lige netop dette hos bl.a. Admiral Hotel, i lufthavnen, Alm. Brands kantine og i Udenrigsministeriet under topmødet.

Men hvem er hun egentlig? Kate er uddannet smørrebrødsjomfru fra Restaurant Heering i Pilestræde tilbage i 1980, hvor hun serverede smørrebrød for gamle kendinge som Dirch Passer. Hun har altid vidst, hun ville være smørrebrødsjomfru. I hvert fald siden 6. klasse!

I dag elsker hun at blive udfordret med, hvad der end lige ligger i køleskabet, og hun elsker at lære fra sig! Hendes arbejde afspejler sig også i fritiden, hvor hun og hendes mand glædeligt går ud for at spise smørrebrød og se, hvad der rører sig på markedet.

Ved siden af pyntning af kager, smørrebrød og pleje af kunderne i kantinen, banker Kates hjerte højt for sine venner, familie og bekendte. For ikke at nævne hendes Paris. Paris er en Malteser på snart 4 år og alle omkring Kate ved, hvor meget hun brænder for sin lille pige. I den forbindelse er Kate også en sand dyreven.

Vi er glade for at have en person som Kate på vores team!


Visninger: 269
0

Skrevet af - i Råvarer
Den søde kartoffel

Sweet potato, batat, sød kartoffel – vi kender den efterhånden ret godt herhjemme også, men hvad kan den egentligt og hvorfor er den blevet så populær lige pludselig?

For det første er det slet ikke en kartoffel. Det er en rodfrugt i græskarfamilien og har faktisk slet ikke samme ”egenskaber” som en almindelig kendt kartoffel. I nogle dele af sundhedsverden er den endda blevet (fejlagtigt) set som meget sundere end den kartoffel, vi kender så godt. 

 

Den søde kartoffel indeholder mere sukker end den vanlige, hvide kartoffel, men den indeholder også flere kostfibre. Slår man selve ernæringsdelen op, er der ikke væsentlige fordele eller ulemper ved at vælge den ene frem for den anden – udover smagen.

De to smager nemlig forskelligt og deres konsistens er heller ikke sammenlignelig. 

 

Sweet potato har været populær længe under de varmere himmelstrøg, men har først inden for de seneste par år vundet de nordiske hjerter. Specielt har den vundet vores bøf- og burgerhjerter som den perfekte side dish i form af sweet potato fries. Med god grundt! For sprøde, saltede og orange fritter med aioli eller chilimayo til det kan altså noget.

 

Ønsker du selv at give dig i kast med dyrkningen af sød kartoffel, er du nødsaget til at investere i et drivhus eller en varmegaranti på terrassen. Derimod opbevares den bedst ved 10-15 grader. 

 

Lidt inspiration til tilberedningen? 

Kog en sød kartoffel med i græskarsuppen, bag den i ovnen og fyld den med bacon, creme fraice og finthakket tomat eller lav sprøde chips! 

Visninger: 169
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare #22

Kan du høre fuglene?

Kan du mærke solens varme stråler?

Kan du dufte blomsterne? Se de første sommerfugle? Mærke den lunere vind?

Jeps, den er god nok. Foråret er endeligt kommet og vi bliver glade helt nede i maven. Det er skønt og længe ventet – vi har glædet os!

 

Med foråret kommer også en hel bunke skønne og friske råvarer, som vi har hungret efter siden sidste år. Om ikke så længe er de første danske jordbær klar sammen med asparges og ærter. Vi kan allerede smage dem på tungen.

Men det er nu, de første danske agurker titter frem. Den sprøde og friske sag stammer egentligt fra Indien og må her i Danmark og resten af Europa faktisk dyrkes i varme væksthuse over sommeren. 

 

Agurken består jo egentligt mest af vand og er derfor rigtigt god på de varmere dage. Den er ikke så rig på kostfibre og betegnes derfor som en ”fin grøntsag” – derimod er den rig på folat, som er et B-vitamin, og kalium. Og så kan man spise rigtigt meget agurk for få kalorier, hvis man er til den slags! 

 

Agurkeplanten er en klatreplante og findes i forskellige varianter: salatagurk, asieagurk og drueagurken. 

Den skal opbevares køligt, men ikke for koldt, da den så kan få skader og blive slatten. 

 

Vi er glade for den grønne og friske sag, og du har sikkert fået den i stave, syltet eller som den klassiske agurkesalat. Vi bruger den ofte i salater – specielt her til foråret og over sommeren – og i en kold agurkesuppe til forret. 

Prøv at riv den til ”spaghetti” og spis den sammen med lidt olie og saltede pinjekerner, agurkerelish med chili til det grillede kyllingespyd, eller i en salat med melon og fetaost. 

 

https://madpyramiden.dk/madleksikon/groentsager/agurk/

Visninger: 189
0

Skrevet af - i Holdet bag

Selvom ingen dage ligner hinanden og alle dage ikke er ens, så findes der en rød tråd. 

Vi gør de samme ting på nogenlunde de samme tidspunkter. Vores rutiner hænger ved. Hver dag – mere eller mindre.

Sådan er det også oppe i vores store køkken i Frederikssund. Der er folk i mellem 9-10 timer hver dag, så bølgerne kan godt gå højt og varmen stiger hurtigt over gryderne. Men hvordan ser vores dage ud oppe i køkkenet?

Hver morgen omkring halv seks møder de første kokke ind. 

Efter lidt koordinering startes ovnene op og brødbagningen går i gang. Samtidig tændes der op for gaskomfuret i den anden afdeling og varer fra grøntmand, slagter og fiskemand triller ind ad døren med et smil fra fragtmanden. 

Lidt efter lidt møder der flere kokke og medarbejdere ind.

Nogle hjælper til i det varme, nogle går i krig med grøntsagerne, andre blander salater, mens nogle skærer og anretter det friske pålæg. Og så bliver der lavet dej til koldhævning af brødet til dagen efter. 

Ind i mellem alt dette nydes der en kop kaffe og nybagt brød til morgenmad.

Når klokken rammer 10 skal alt maden pakkes og i løbet af ingen tid, er der næsten tomt i køkkenet. Herefter starter forberedelserne til dagen efter.

Der er gang i gryderne igen, grøntsagerne forberedes og kødet forsteges. Og så bages der skønt og lækkert rugbrød. Og ryddes op.

Den sidste søde medarbejder kommer retur fra en firmakantine med service mellem 14 og 15. Herefter lukker køkkenet ned og står tomt til dagen efter.

Men alt kan ske… nogle dage smutter den sidste kok først efter kl. 16, andre dage har vi et selskab om aften. Man kan ikke vide, hvad næste uge bringer – så længe vi bringer smil. 

Visninger: 213
0

Skrevet af - i Tips og tricks
Halvfyldte fade?

I ser det ofte og nok også oftere end vi egentligt vil indrømme, men der er faktisk en mening med galskaben. Og der er fordele og ulemper ved det hele.

Hvad filan snakker de nu om, tænker I måske, men så slemt er det ikke. Vi vil bare give en simpel forklaring på, hvorfor I nogle gange kan opleve at fadene ”kun” er halvfyldte på jeres frokostbuffet.  

 

Den oplagte grund giver sig selv, men den passer langt fra altid: der er simpelthen ikke mere, vi kan fylde op med. Dette er dog ikke altid gældende. Vi er underlagt en hygiejnemæssig regel, der gør, at vi ikke må gemme mad, der først har været serveret på buffeten. 

 

Dette fører videre til den reelle grund: vi vil gerne mindske madspildet. Vi vil helst undgå at fylde skåle og fade op lige før ”lukketid”, da vi ikke kan gemme det efterfølgende og resten derfor bare skal smides ud. Spørger du derimod kantinepersonalet, om der er mere, kan vi servere en mindre portion til dig og stadig undgå at smide et helt fyldt fad i skraldespanden. 

 

Vi gør selvfølgelig vores bedste for, at buffeten ikke ser tom og kedelig ud, når de sidste af jer skal nyde jeres frokost. Dette gør vi blandt andet ved at hælde maden over i mindre skåle/fade, så det ser ud af mere, men det er desværre ikke altid, vi har nået det. 

 

Vi kæmper dagligt mod madspild og vi er kede af, at det sommetider kan gå ud over jeres syn på buffeten. Vi har derfor også sat ind på at blive bedre til dette!

#stopmadspild

Visninger: 208
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare #21

Vi kan ikke brokke os over en hård og kold februar måned. Vi har nærmest sat varmerekorder og måneden var kort, så vi kan allerede nu skimte endnu mere forårssol og lysere tider. Endelig kan vi for alvor sige velkommen til foråret – og ikke lade som om, at februar faktisk var forår. Det er trods alt en vintermåned. 

Her i marts begynder råvarerne så stille at skifte ud. Det varer ikke længe, før asparges og rabarber mænger sig med grønkål og æbler. Dog holder vi stadig fast i en af vinterens lækre råvarer: peberroden.

Peberrod er nok bedre kendt som den stærke, nordiske wasabi, der bruges til at sætte spark til klassiske retter som pariserbøf, roastbeef og torsk.

Her er 5 facts om peberrod, du måske ikke vidste:

 1. Peberroden blev brugt som en medicinsk plante og det kan spores helt tilbage til middelalderen.
 2. Peberrodens stærke smag kommer fra svovlholdig allylsennepsolie, der kommer fra stoffet glykosid.
 3. Peberroden indeholder store mængder af C-vitamin.
 4. Udtræk for peberrod kan bekæmpe plantesygdomme.
 5. Smagsstyrken i peberrod ændres ved opvarmning og det anbefales derfor først at røre peberrod i saucen til sidst i tilberedningen.

Peberrod smager skønt og velkendt revet til tatar eller i en creme til pålæg og den skal som udgangspunkt ikke tilberedes. Prøv at tilføje peberrod til din dressing i en laksewrap med spinat, som topping til tarteletter med høns i asparges for at for lidt bid i den ellers milde og cremede spise, eller i den søde æblegrød og servér med let pisket fløde.

 

Link til Aarstiderne her og Havenyt her for mere info - det er her, vi har skaffet mere viden. 

 

Visninger: 222
0

Skrevet af - i Holdet bag
Vi har været på team building

I starten af februar brugte vi en hel lørdag sammen til et spændende event, hvis man overhovedet kan kalde det et event. Det var en lærerig dag, der satte gang i tanker og refleksioner, men også endte med at gøre vin til den efterfølgende middag næsten uundværlig. 

 

Vi startede med kaffe og friskbagt brød sammen med introduktion af Jakob og Sara, der stod for selve dagen. Herefter fulgte en hurtig ”spørg og byt” med dybdegående spørgsmål, der både omhandlede os privat og arbejdet i B\lunch. Herefter fulgte forskellige øvelser og opgaver, så vi lærte hinandens værdier bedre at kende og blev bevidste om virksomhedens fælles mål.

Og det er lige netop det fælles mål, der var dagens vigtigste tema. Hvad er målet? Hvordan kommer vi derhen? Hvorledes kan vi hver især bidrage til at nå målet?

b-lunch frokostordning team building

Vi kom langt den dag og fik øjnene op for virksomheden. Det var utroligt givende. Vi håber, I vil kunne mærke, at vi vil optimere og at vækst er en høj prioritet. 

Slutteligt skulle vi tage fire forskellige beslutninger indenfor at optimere i forhold til nuværende kunder, organisering, nye kunder og vores produkt, som jo er den mad, vi serverer for jer. 

Beslutningerne var det, som hele dagen tog tilløb til. Og det var spændende.

 

Efterfølgende gik vi til en skøn italiensk restaurant på Østerbro, hvor vi fik sludret, spist dejlig mad og drukket skøn vin. Rygterne siger, at der også blev serveret et par cocktails et andet sted, men så takkede reporteren også af. 

Visninger: 231
0

Skrevet af - i Råvarer
Månedens råvare #20

Kalenderen siger februar og årets (hvad der i al fald føles som) længste måned er ovre. Vinteren lakker allerede mod en ende og vi kan skimte foråret forude. Om end det muligvis er lidt langt væk, da vi jo godt er klar over, at frostgrader i marts og sne i april er helt almindeligt efterhånden.

Ikke desto mindre skal vi glæde os over alle årets råvarer og specielt februars. For selvom det faktisk er en råvare, vi kan spise hele året, så må den ikke glemmes – derfor fremhæver vi den i vores korte måned. 
Porrer tilhører løgfamilien, men er faktisk den mildeste form i forhold til smag. Oftest har vi brugt den som smagsgiver eller fyld i supper og andre varme retter, men det er faktisk også helt fint at lade porren komme til sin ret helt selv. For den smager skønt.

Prøv at dampe den og tilføj en klat smør og lidt salt eller bag den i ovnen med olie og smør den i pesto. Eller lav en porre-aske-smør til at servere sammen med friskbagt brød til middagen? Det vender vi lige tilbage til.

Porrer er rige på antioxidanter og C-vitaminer foruden kostfibre, der er gode for fordøjelsessystemet. Og så indeholder de en filans masse mineraler, men vigtigst af alt: den er ofte danskdyrket og smager skønt. 

Faktisk oprinder porren fra sydligere himmelstrøg, men arter sig perfekt til det kolde vejr heroppe. Det samme gælder opbevaringen: maks. 5 grader!

Husk altid at skylle porren godt med vand, så du undgår jord og småsten i maden.

Og så var der porreasken… smørret er i sig selv ”bare” en god piskefløde, der piskes til smør og tilsættes salt. Asken er heller ikke en genistreg at udføre: rens porren og skær toppen af, del porren i mindre stykker og skær ud i længere stænger, bag i ovnen til porren er sort og ”brændt”, blend de brændte stykker og sigt dem. Rør i det nypiskede smør og læg det på køl. 

 

Vi har fået lidt hjælp fra Aarstiderne

Visninger: 231
0
Afternoon Tea hos Cedric Grolet på Le Meurice i Paris

Sommer i Paris. Det lyder umiddelbart helt uimodståeligt og fantastisk, men også samtidigt alt for varmt og kaotisk. Og jo, det er uden tvivl begge dele. 

Vi fandt derfor en fantastisk løsning på lige netop dette, så vi tryllede alle de negative ting til endnu mere positive end førstnævnte. 

Træd indenfor i et af Paris’ helt gamle, smukke, 5-stjernede hoteller, Le Meurice, lige over for Jardin des Tuileries, som ligger i forlængelse af Louvre. Wow. Et overdådigt sted – og der er aircondition, så hedebølgen er afhjulpet her. 

Her inde summer der ro og orden. Man bliver budt velkommen i døren af en fransk værtinde, der følger os til bordet. Herefter overtager en tjener i jakkesæt. Det er meget professionelt og meget eksklusivt. 

Inden vi får set os om, har vi bestilt Afternoon Tea af Cedric Grolet, som bl.a. har vundet ”World’s best Pastry Chef” i 2017. Selvfølgelig akkompagneret af et iskoldt glas champagne. 

Denne oplevelse uden tvivl er alle pengene værd. Foruden den smagfulde champagne, hvide te og den smukkeste opsætning af de klassiske high tea-serveringer, så giver hele hotellet en fuldendt eftermiddag. Live piano, fred og klasse skaber rammerne i dette 200 år gamle hotel.

Og serveringerne? 

Vi startede med en lun brioche. Herefter fulgte en smuk anretning af fire forskellige salte finger sandwiches, almindelige og blåbærscones, citron cookies og sidst men slet ikke mindst, to af Cedric Grolet’s kendte og smukke kager. 

Hans kager er formet som den frugt, de smager af. Og man er ikke i tvivl, for både det visuelle og smagen eksploderer samtidigt.

Vi fik en smuk jordbærtærte på sprød mørdej, frangipane, vanilje creme, jordbær kompot og hvid chokoladeskal. Men endnu mere specielt var faktisk tomatkagen (ja, tomat!). Den var bygget op omkring tomat og basilikum, uden at blive for sød, omringet af vanilje creme og en chokoladeskal.

Lad billederne tale for sig selv, vi kan kun anbefale det.

Er du (eller budgettet) ikke til den helt store omgang, så har Cedric Grolet åbnet et lille pâtisserie i samme bygning. Her kan man købe hans smukke kager to-go og nyde dem på hotelværelset eller i Tuileries haven. 

Er du nysgerrig på den dygtige konditor klik her eller på hotellet klik her

Visninger: 292
0

Skrevet af - i Samarbejdspartnere

I kender dem efterhånden rigtigt godt, men har vi nogensinde givet jer en ordentlig introduktion? Og det er jo et dejligt møde, så bedre sent end aldrig.

 

I dag vil vi nemlig gerne præsentere jer for dessertostene.

 

Mange steder serverer vi ostene både tirsdag og torsdag, hvor de bliver spist med smil. Det er der en god grund til. Vi får nemlig vores oste fra Ostebørsen, som har udvalgt de bedste leverandører og mejerier. Det er også dem, der leverer frisk naturgræsmælk og fløde fra Tude Ådal, der bare smager fantastisk. De har også deres eget gårdmejeri!

 

Foruden de mere almindelige oste som brie og gorgonzola – eller noget lignende – så kan vi godt lide at finde nogle oste, de fleste ikke spiser til hverdag.

 

Her får I et udpluk af vores oste, som vi serverer lige nu:

 

 • Gouda med valnødder
  En fast ost med en mild og nøddeagtig smag tilsat aromatiske valnødder. Mums! Osten er oftest lavet på komælk, men kan sagtens fremstilles af både fåre- og gedemælk, hvilket er en udmærket variation.
  Goudaen fremstilles typisk i Holland og bringer lykke på mange osteborde eller som gratineringsost i det varme køkken.
  b-lunch dessertost frokostlevering

 • Le Pastor
  En fransk rødkitost på komælk, der modnes ude fra og ind mod midten samtidig med, at mælkesyrebakterierne modner den indefra.
  Vi vil egentligt ikke sige meget om den, vi synes, I selv skal vurdere dens lækre smag.
  b-lunch ost catering københavn

 • Tomme Blanche Deux
  En luksus-brie og hvidskimmel ost på komælk. Den er mild og cremet i smagen og laves primært i de franske alper omkring Tommes.
  Den laves ofte af skummetmælken fra fløden, så det er faktisk en af de mindre fedtrige oste – det går dog ikke udover smagen.
  b-lunch oste vriksomhedsfrokost

 

Hvilke oste I kan smage i næste uge, ved vi endnu ikke, men I kan godt glæde jer! 

Det sker også, at vi serverer gede- eller fåreost for jer. Det giver en helt anden, lækker smag.

 

Vi har samlet lidt ekstra oste-info fra Ostepakken og Ulvedal Ost

 

Visninger: 305
0

Vi har været inde på det flere gange før, men det er et vigtigt emne, og vi håber derfor, at I vil tage jer tid til at læse dette. Muligvis igen. 

 

Vores allerstørste udfordring: vi vil så gerne gøre jer alle glade! 

 

Tænk, hvis det faktisk var muligt. 

Tænk, hvis alle vores kunder kunne gå fra buffeten med et stort smil.

Tænk, hvis vi aldrig skulle se et skuffet smil.

 

Ja, vi kan tænke nok så mange tanker og ønske utopier. Men virkeligheden er noget anderledes. Og det gør vores ambitioner umulige.

 

Vi ved godt nogenlunde, hvad jeres favoritpålæg er. Og dog. Der bliver som regel altid spist op af både æg, kartoffelmadder og spegepølse… men hvad så, hvis vi serverer dem samtidig? Eller hvis den varme ret lige den dag også er jeres favorit (indsæt selv pulled pork i brioche, laks eller lasagne). Hvad bliver der så spist?

 

Og endnu bredere; hvad så, når vi serverer italiensk pastrami, peber paté eller angus rillette? Nogle ville synes, at ovenstående var for ”eksotisk” og nøjes med en god leverpostej, mens andre sætter stor pris på variationen. Og det vil vi heller ikke negligere. 

 

Det nemme svar ville her være: lidt af det hele, meget af noget.

 

Men hvad skal i ”lidt”-puljen og hvad skal i ”meget”?

 

Og hvor meget bliver der spist på lige den tirsdag i forhold til den forgangne torsdag?

… vigtigst af alt; hvad så med alt det overskydende mad?

 

Vi ønsker at mindske madspildog samtidig holde jeres priser ned, derfor vil vi ikke fråse med jeres portioner af det forskellige pålæg eller de varme retter. Vi ønsker heller ikke at servere det samme for jer tre dage i træk. 

 

Lad os lige et øjeblik holde fast i det med de varme retter. Vi har et samarbejde med jeres virksomhed. Det hedder, at der regnes ca. 100 gram kød/fisk pr. personhver dag. Hverken mere eller mindre. 

Husk, det er en buffet. Det er derfor meningen, man skal spise lidt af det hele. 

 

Vi ønsker ikke at gå på kompromis med vores kvalitet, variation eller madspild. 

Men vi forsøger at tilpasse hver enkelt kantine,  så der serveres mad så vidt muligt efter jeres forskellige præferencer. Så vidt muligt. 

 

Vi er også underlagt flere krav rent hygiejne- og sundhedsmæssigt. Eksempelvis skal vores kød have en kerne-temperatur på 75 grader før, vi må pakke det i termokasser og sende ud. Dette bliver pakket omkring kl. 10 og hvis ikke, I spiser før kl. 13, så når det at ”stege videre” i termokassen og derfor hurtigt blive liiiidt for tilberedt. 

 

Da jeres kantiner ikke er godkendt til at tilberede mad i, må vi ikkegøre maden færdig hos jer.

Alternativt skal I selv skære kødet? Eller har I andre forslag? Vi lytter!

Af samme grund vælger vi meget sjældent at servere paneringer, stegt flæsk eller sprøde svær. De bliver simpelthen bløde og (i vores optik) kedelige under transporten!

 

Godt nok, er vores mål uopnåeligt, for man kan ikke gøre alle glade, men vi gør hver dag vores allerbedste for at komme så tæt på som overhovedet muligt. 

Visninger: 289
0

Vidste du at...

B\LUNCH har respekt for gode
råvarer og vil behandle og tilberede dem,
så de ender som en kulinarisk oplevelse.
Vi ser en stor ære i at lave tingene fra bunden.

Seneste Blog Indlæg